IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JD.com и NetEase се насочват към вторични предлагания на борсата в Хонконг

Междувременно САЩ се опитват да ограничат китайските IPO-та

17:04 | 22.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Китайската технологична компания NetEase планира да направи вторично листване на борсата в Хонконг на 11 юни, а седмица по-късно ще бъде последвана от онлайн търговеца на дребно JD.com, твърдят четирима източници, запознати с въпроса, предава Ройтерс.

Двете предлагания могат да наберат общо 5 млрд. долара, посочват отделни източници. Те могат да са най-големите на пазара в Хонконг от началото на годината.

JD.com се очаква да има по-голямо предлагане, като вероятно ще продаде 5% от акциите си, за да набере до 3 млрд. долара, твърди един от източниците. NetEase пък се насочва към сделка за до 2 млрд. долара, посочва друг.

Говорителите на JD.com и NetEase са отказали да коментират въпроса.

И двете компании, които са листнати на Nasdaq, са подали конфиденциално проспекти към борсата в Хонконг, а подготовката за вторичните предлагания вече тече.

Всичко това се случва, след като в сряда американският Сенат одобри проектозакон, който да попречи на някои китайски компании да се листват в САЩ, освен ако не спазват местните стандарти за одити и регулации. Проектозаконът трябва да мине през Камарата на представителите и да бъде ратифициран от президента Доналд Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още