IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JD.com подготвя мрежа от 5 млн. физически магазина

Компанията разчита на офлайн присъствие, докато онлайн конкуренцията става все по-ожесточена

21:50 | 12.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Китайският търговец на дребно JD.com планира агресивна експанзия на физическите си магазини, като целта му е да създаде мрежа от 5 млн. обекта в следващите 3 години.

Това се случва в момент, в който китайските компании от сектора за онлайн търговия засилват конкуренцията си за вниманието на потребителите в по-малките градове в азиатската страна, пише CNBC.

Сю Лей, главният изпълнителен директор на JD Retail, заяви, че компанията е „наясно, че китайският пазар за търговия на дребно е огромен“. Но допълва, че бизнес моделът на JD може да има ограничения и той иска да „изгради собствени офлайн магазини и да си партнира с вече съществуващи играчи“.

Онлайн моделът на компанията „може да обслужва само определен брой потребители. Искаме да използваме годините ни опит, включително в логистиката, мърчъндайза и технологиите, в един много по-широк контекст“, посочва Сю.

„В допълнение към нашето централизирано онлайн приложение имаме и много децентрализирани офлайн платформи. Офлайн пазарът е много важен за нас“, допълва той. Коментарите той направи по време на годишната конференция East Tech West, която тази година се провежда от дистанция в Гуанджоу, Китай.

Като част от стратегията за изграждане на ритейл присъствие, в Деня на самотните сърца през миналия ноември JD отвори най-големия си физически магазин, наречен JD E-Space. Но компанията не планира да открие 5 млн. магазина сама.

„По-важното е да използваме добре нашите партньорски магазини“, твърди Сю. По думите му компанията вече има установени връзки с 2 и половина милиона магазина, като в тази бройка попадат и нейните собствени. Прогнозата е в следващите три години те да станат общо 5 млн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още