IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жена става председател на борда на Disney

Сюзън Арнолд ще замени Боб Айгър на важния пост

16:17 | 02.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Paul Yeung/Bloomberg</em></p>

Снимка: Paul Yeung/Bloomberg

Сюзън Арнолд поема поста председател на борда на директорите на Walt Disney, обяви компанията, цитирана от CNBC.

Тя ще наследи поста от Боб Айгър, който се оттегли като главен изпълнителен директор на Disney в началото на миналата година. Айгър служеше като председател на борда от 2012 г. и ще напусне този пост на 31 декември.

Арнолд е част от борда на Disney от 14 години и служи като независим водещ директор от 2018 г. Тя беше оперативен директор на The Carlyle Group до миналата година. Освен това е служила като президент на глобалните бизнес звена на Procter & Gamble от 2007 до 2009 г. и беше член на борда на McDonald’s от 2008 до 2016 г.

„След като последно служеше като независим водещ директор, Сюзън е перфектният избор за председател на борда и аз съм уверен, че компанията е добре позиционирана за бъдещи успехи под нейното ръководство и лидерство“, пише Айгър в изявлението си по повода.

Той изигра особено важна роля в това да превърне Disney в гиганта, който е днес, като заложи на стратегия за придобивания и повече съдържание.

Цената на акциите на Disney остана почти без изменение по време на следборсовата търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още