IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените в сферата на технологиите развиват кариерата си по-бързо

WomenTech Sofia ще свърже компании чрез бързи срещи и интервюта, посочи Анна Радуловски, основател на Coding Girls

18:55 | 12.11.19 г. 9
Жените в сферата на технологиите развиват кариерата си по-бързо

"Училищната и семейната среда са мястото, където се заражда интересът към технологиите в ранна възраст", посочи тя и потвърди, че технологиите дават възможност да развиеш своята кариера бързо, като това ще ти донесе добро заплащане и участие в интересни проекти.

По думите на Анна Радуловски в бъдеще сред жените ще се търсят повече инженери, разработчици, продуктови мениджъри, анализатори на база данни.

"България е една от страните в ЕС, където работят най-много жени в областта на технологиите", смята  основателката на Coding Girls.

Радуловски потвърди, че в този бранш има място за силни жени редом до мъжете лидери.

"Организацията Coding Girls помага на жените да навлязат в сферата на технологиите, като организира уъркшопове и различни други събития", отбеляза още Анна Радуловски.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
Mechkata
преди 4 години
Това за боговете сега ти дойде на акъла, сигурна съм! Има и друго просто обяснение - не може да има само богове мъже, все някой трябва да ги е родил ;) Като тръгне мъжо на война, викаш, управлявала жена му - ама къщата, не друго ;) Мъжо ще се клани на каквото му каже началника. За равенство при Викингите...за развода - ок, ама после са я убивали с камъни, сигурно,а за имуществото - като умре мъжо. Както и да го въртиш и сучиш, една и съща история четем в учебниците по история и тя е еднозначна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 4 години
ае сега била изглеждала като мъж :):) ... и вие ли почнахте да хулите джендърите, хахахаха Но добре ми напомни, смятай колко жени са управлявали като регенти ... малиии ! :)Неее, недавам антична Гърция, факта че са имали богове жени показва равенство, като основен акцент е Атина (богинята на войната и името на съвремента им столица), не са били толкова в управлението, поради причината война. Като тръгне мъжо на война, управлява жена му!Мислиш ли че един мъж ще се кланяи моли на женски бог преди битка, ако не вярва че са равни ?също така слагам и Викингите където са били равни, имало не една жена ярл или воин, също така са имали право на собственост, бизнес и развод ! .. и това е преди около 1000 год.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
Mechkata
преди 4 години
Нефертити - управлявала е защото синът и е бил твърде малък, все пак на 9 годишна възраст тя му е прехвърлила властта... за Хатшепсут и нейната мъжка визия нищо няма да кажа (хихихи) За афротата още ли не съм те обвинила?! Ами виновен си и за тях! Ти не си бил жив ама все някой от родата е бил =D стискаме ръце на 2500 г. връщайки се до Древна Гърция и Спарта, по назад не отстъпвам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
8 хиляди години не съм живял зада говоря така смело, коментирам моето време и реланоста, както и дискриминационото име на срещата .... сега нали няма да ме овбиниш и в робството на черните, само защото съм бял ... щото и тогава не съм съществувал! Клеопатра не е единствената, не се хващай толкова лесно на пропагандата ! Египет са имали няколко поне 6-7-8 женски фараони, на прима виста се сещам за Нефертити и Хатшепсут! Монотеистичните религии засилват партиархата, тоест кви 8 иляди години, кви 5 леааа ! макс 1500 ти давам :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 2
studioaa
преди 4 години
Безумни "проресивни" бръщолевиници... Между другото теориите на маркс звучат по-добре, когато биват разпространявани от оратор, който е прекалил с червилото...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
Mechkata
преди 4 години
Мъжете били дискриминирани - ха-ха-ха, много сте сладки! 8 хилядната история на цивилизациите показва друго. Даже и Клеопатра нямаше да е известна, ако не е била любимка на баща си, въпреки изключителният и интелект. Anyway - Убедена съм, че над 50 % от организаторите на този технологичен форум са мъже. Както и да е - ако жените не се чувствахме дискриминирани, събитието нямаше да е под наименованието WomenTech Sofia, а щеше да е Human/PeopleTech Sofia. Мъжете "вече са дискриминирани" - не, настъпва равенство на интелекта и пола остава по-назад, с времето все повече ще се усеща. Надпреварата вече не е "в това колко ти е дълъг и дебел" (портфейла хихихи) , а колко ти сече между ушите. ( дори и в част от арабските страни, при които строго се подтиска участието на жените в каквото и да било, разрешиха на дамите да записват в университети и колежи без да се налага мъж от семейството било той баща, брат или съпруг да дават разрешение.) Ta,такива сбирки и прочее се появяват не защото мъжете били дискриминирани, а точно поради обратната причина. Ще минат 20 години, ще измре едно поколение с назадничави мисли и идеи, анти всичко ново, наричайки го джендърско и пеераско и тогава такива WomanTech, Menpower няма да ни правят впечатление изобщо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 4 години
нормално, защото мъжете вече са дискриминирани ... самото име на срещата го показва. Ква ли ще е реакцията ако има събитие наречено manTech или WhiteTech ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
Ernan Kortes
преди 4 години
WomenTech Sofia е събитие, което ще свърже технологиите и жените.........Чиста дискриминация спрямо мъжете по полов признак..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
ing5rov
преди 4 години
особено ако са по-младички и без предразсъдъци ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още