IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan инвестира в стартъп за изкуствен интелект

Все повече банки залагат на технологични стартиращи компании, които да им помогнат да оптимизират процесите

09:39 | 18.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската инвестиционна банка JPMorgan Chase & Co осъществи стратегическа инвестиция във Volley.com - базиран в Сан Франциско стартъп, който използва изкуствен интелект, за да помага на големи компании автоматично да генерират обучаващо съдържание за служителите. Новината за сделката беше обявена от двете фирми, предава Ройтерс.

Компаниите отказват да разкрият размера на инвестицията, но Volley твърди, че ще използва финансирането, за да удвои екипа си, който в момента е под 20 души, в следващите девет месеца.

Инвестицията на JPMorgan идва в момент, в който банките се насочват към използването на изкуствен интелект, за да се възползват по-добре от нарастващия обем от данни, който събират.

Стартъпът разработва софтуер, който насочва данни от различни източници и създават въпросници и други материали за корпоративно обучение, като такива за киберсигурностни други.

Тази технология може да помогне на големи компании, включително на банки, да пестят пари и време при създаването на образователно съдържание за служители, коментират основателите на Volley и главният технологичен директор Карсън Кан в интервю.

Volley първоначално се е фокусирала върху разработката на приложение за ученици, което е използвало машинно самообучение, но по-късно е предпочела да прави технология за корпоративни клиенти, допълва Кан.

Базираната е Ню Йорк JPMorgan придобива дялове в млади технологични компании, които помагат на банките да подобряват потребителското преживяване, да бъдат по-ефективни и да опазват активите си.

Сред инвеститорите на Volley са Zuckerberg Education Ventures, както и бившите технологични доректори на Goldman Sachs Group Пол Уокър и Дон Дует.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още