Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

К. Кирилов: Кризата може да подпомогне стартъпите, но трябва добро финансиране

Няма правилен подход и универсален подход при създаването на даден продукт, смята съоснователят на My Education Club

К. Кирилов: Кризата може да подпомогне стартъпите, но трябва добро финансиране

Снимка: Paul Yeung/Bloomberg

Настоящата криза може да даде възможност за развитие за стартъпите, но е необходимо добро и сигурно финансиране. Това мнение изрази Калоян Кирилов, съосновател на My Education Club (MEC), в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта кризата е свързана до голяма степен със страха на хората

Още по темата

Кирилов разказа за идеята за създаването на книгата си "СТАРТЪП в BG". Той обясни, че от 5 години се занимава със стартъпи. През последните 4 години, докато е изграждал своите два, е пътувал доста по света и е участвал в различни акселераторски програми, от които е събрал опит, който заедно с теоретичните познания му е помогнал да се реши да издаде книга по темата.

"За да създаде стартъп един човек, най-важното е да се престраши. Предприемаческият дух може да го имаш, но може и да се развива", изтъкна Кирилов.

Той разкри колко е важно предприемачът да има идея за самия стартъп. Според него е важно е как се проявява тя. Той е привърженик идеята да се зароди естествено, например – ако изпитваш проблем и искаш да го решиш. При този подход, по думите му, шансът да се получат нещата е по-голям.

"Няма правилен подход и универсален подход при създаването на даден продукт", изтъкна той.

Калоян Кирилов е убеден, че няма как да се успее, без да положи труд. "Късметът също е важен, но не е самодостатъчен", допълни още гостът.

"Някои стартъпи са доста по-зависими от външно финансиране. Други от първия ден почват да генерират приходи", смята Кирилов

Той даде за пример следния казус: една голяма част от предприемачите, според него, влизат в следния кръг - набират финансиране, правят нещо и като свърши финансирането, стартъпът изчезва. "Това не трябва да е така - нещата да се случват под формата на игра", подчертава той.

последните 5-6 години доста повече се говори за стартъпи и се създават такива", подчерта още Кирилов.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Интересно как ББР финансира ***, май и те са стартъп ;)
Ако това е начина за оценка в България истинските стартъпи никога няма да бъдат финансирани с тези шуробаджанашки правила

Още от Новини
Ученето и работата от вкъщи изискват строга киберхигиена