IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да използваме изкуствения интелект в киберсигурността

България заема водещо място в областта на цифровизацията и киберзащитата, посочи Вихрен Славчев, изпълнителен директор на фирмата за IT сигурност "Мнемоника"

16:01 | 28.02.19 г. 3
Как да използваме изкуствения интелект в киберсигурността

Изкуственият интелект е нещо много полезно. Използван по неправилен начин обаче, той може да доведе до много вреди. Това заяви Вихрен Славчев, изпълнителен директор на фирмата за IT сигурност "Мнемоника", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи, че има определени точки в световен мащаб, които генерират голямо количество заплахи за киберсигурността, и отбеляза, че от водещо значение е осъзнаването, че в случай на кибератака в отсрещната страна стои изкуствен интелект.

„Така се поражда парадоксът, при който човек е поставил изкуствен интелект, за да отнеме благата на друг, който трябва отново да използва изкуствен интелект, за да реагира достатъчно бързо“, смята експертът. Той напомни, че България винаги е била на едно от водещите места в областта на цифровизацията и киберсигурността.

„Досега ресурсите за информационни технологии непрестанно се увеличаваха в компаниите у нас. На места средствата за информационна сигурност обаче вече надхвърлят тези за конвенционалните технологии. Причината е само една – намираме се в състояние на цифрова война и трябва да сме достатъчно подготвени“, предупреди Вихрен Славчев.

Как бизнесът успешно управлява ресурсите на знанието ще стане ясно от презентациите на технологични компании, които ще бъдат представени в последния панел на конференцията „Knowledge City 2019 – градове на бъдещето“, която ще се проведе днес, 28 февруари, от 13:30 до 17:30 часа, в Capital Fort (бул. Цариградско шосе 90, София). Акцент върху темата “Киберсигурността в човешката ера и човешката сигурност в дигиталната ера” ще постави Вихрен Славчев.

Вижте целия разговор във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
george353
преди 5 години
България е страна от Третия свят по отношение на технологиите. Малко wify, малко оптика и туй то. Има няколко ИТ фирми дето изпълняват поръчки от чужбина и останалото е евтина работна ръка в офиси под наем дето както са ги напълнили така и ще ги опразнят. Докато китайските хайтек гиганти създават инкубатори за AI стартъпи в Северна Африка и Азия, ние оставаме в страни от тази научно-техническа революция и затъпяваме брутално. А градовете на бъдещето които са невероятни по финансови и ноухау мащаби проекти, са вече реалност на някои места.https://forbes.com/sites/huawei/2019/02/26/tianjin-smart-city-creates-economic-prosperity-and-better-lives/#9a6f6b05d002
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
deant
преди 5 години
все заемаме водеща позиция, а все сме на опашката на всичко. Най-добри сме аутсорс и колцентрове. Другото е голяма измислица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 5 години
Колко хубава реч. Само да не беше грозната истина - поредната фирма за точене на пари от публични фондове:https://tr.bivol.bg/view.php?guid=8ACFA5E337836A42CA95928CB9BE2FF1D2AF5B6D41E6AF947AD0763AB0AD6351
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още