Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Как да използваме изкуствения интелект в киберсигурността

България заема водещо място в областта на цифровизацията и киберзащитата, посочи Вихрен Славчев, изпълнителен директор на фирмата за IT сигурност "Мнемоника"

гледано: 3345   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Изкуственият интелект е нещо много полезно. Използван по неправилен начин обаче, той може да доведе до много вреди. Това заяви Вихрен Славчев, изпълнителен директор на фирмата за IT сигурност "Мнемоника", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи, че има определени точки в световен мащаб, които генерират голямо количество заплахи за киберсигурността, и отбеляза, че от водещо значение е осъзнаването, че в случай на кибератака в отсрещната страна стои изкуствен интелект.

Още по темата

„Така се поражда парадоксът, при който човек е поставил изкуствен интелект, за да отнеме благата на друг, който трябва отново да използва изкуствен интелект, за да реагира достатъчно бързо“, смята експертът. Той напомни, че България винаги е била на едно от водещите места в областта на цифровизацията и киберсигурността.

„Досега ресурсите за информационни технологии непрестанно се увеличаваха в компаниите у нас. На места средствата за информационна сигурност обаче вече надхвърлят тези за конвенционалните технологии. Причината е само една – намираме се в състояние на цифрова война и трябва да сме достатъчно подготвени“, предупреди Вихрен Славчев.

Как бизнесът успешно управлява ресурсите на знанието ще стане ясно от презентациите на технологични компании, които ще бъдат представени в последния панел на конференцията „Knowledge City 2019 – градове на бъдещето“, която ще се проведе днес, 28 февруари, от 13:30 до 17:30 часа, в Capital Fort (бул. Цариградско шосе 90, София). Акцент върху темата “Киберсигурността в човешката ера и човешката сигурност в дигиталната ера” ще постави Вихрен Славчев.

Вижте целия разговор във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
0
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
България е страна от Третия свят по отношение на технологиите. Малко wify, малко оптика и туй то. Има няколко ИТ фирми дето изпълняват поръчки от чужбина и останалото е евтина работна ръка в офиси под наем дето както са ги напълнили така и ще ги опразнят. Докато китайските хайтек гиганти създават инкубатори за AI стартъпи в Северна Африка и Азия, ние оставаме в страни от тази научно-техническа революция и затъпяваме брутално. А градовете на бъдещето които са невероятни по финансови и ноухау мащаби проекти, са вече реалност на някои места.
https://forbes.com/sites/huawei/2019/02/26/tianjin-smart-city-creates-economic-prosperity-and-better-lives/#9a6f6b05d002
1
 
1
 
2
преди 4 месеца
все заемаме водеща позиция, а все сме на опашката на всичко. Най-добри сме аутсорс и колцентрове. Другото е голяма измислица.
0
 
2
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Колко хубава реч. Само да не беше грозната истина - поредната фирма за точене на пари от публични фондове:

https://tr.bivol.bg/view.php?guid=8ACFA5E337836A42CA95928CB9BE2FF1D2AF5B6D41E6AF947AD0763AB0AD6351

Още от Новини
Страните от ЕС завършиха оценката на рисковете пред сигурността на 5G мрежите им