IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как платформата Athena Uni помага на студентите за учебния процес

Публикуваме научната литература в партньорство с издателство, посочи Лъчезар Динчев, основател на стартъпа

11:27 | 22.07.19 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Чрез платформата Athena Uni студентът може да получи повечето от учебниците, академичните статии и книги, които ще му трябват за съответния курс и специалност. Често се допитваме до професорите в университетите какви текстове се изучават и затова сме запознати какво е необходимо за изготвянето на курсови работи и за подготовката за изпит.

Това обясни Лъчезар Динчев, основател на стартъпа Athena Apps, в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria.

"Целта ни е да насочим студентите към материалите, които ще им помогнат най-много. На платформата има само научни текстови и академична литература", посочи той.  "В научната литература се включват академични статии, книги, учебници. Материалите са разнообразни и са от научно естество", допълни той.

Динчев заяви, че в бъдеще се надява в платформата да се включат и чуждестранни журнали. “Това би бил страхотен шанс за българските студенти", коментира той и добави, че компанията разчита на партньорства с издателства.

"Все още не търсим партньорства с университетите в България, тъй като искаме да имаме по-голяма свобода в презентирането на софтуера", коментира още той.

Целия разговор можете да видите във видео материала

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още