Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Как се променят роуминг таксите в ЕС за потребителите

Едно от ограниченията е свързано с това, че ако имате например българска карта, е че трябва да пребивавате по-голямата част от времето в България

Как се променят роуминг таксите в ЕС за потребителите

Илия Темелков, главен редактор на HIComm Magazine. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Цените на разговорите в чужбина от една страна падат, а от друга - не. Темата е многослойна и сложна, дори и за специалистите. Това каза Илия Темелков, главен редактор на HIComm Magazine, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"В страните от Европейския съюз роумингът ще бъде на практика безплатен за потребителя. Ще използваме пакета, който имаме в България и в другите страни, които са част от ЕС. За всички останали държави това не важи и няма тези ограничения. Ако пътувате в Македония например, или Сърбия - няма да има промяна". 

Още по темата

Независимо дали притежател на българска карта звъни към номер, намиращ се в момента в друга страна от ЕС от България или се намира в такава европейска държава и звъни на друг номер в тази страна, той ще заплаща според своя тарифен план, изразходвайки минути от него, без да му се начисляват други такси, обясни събеседникът.

Едно от ограниченията е свързано с това, че ако имате например българска карта, е че трябва да пребивавате по-голямата част от времето в България и операторите правят такава справка на всеки четири месеца, каза още гостът. Това се прави, за да се избегне струпване на абонати в една държава, където операторът поддържа по-ниски тарифи. 

Другото ограничение е в обема данни, като след изчерпване на определени лимити влизат в сила тарифи на мобилния оператор, подчерта Темелков.

Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Радина Колева

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Apple потвърди придобиването на Shazam