IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се променят роуминг таксите в ЕС за потребителите

Едно от ограниченията е свързано с това, че ако имате например българска карта, е че трябва да пребивавате по-голямата част от времето в България

10:08 | 18.06.17 г.
<p>
	<em>Илия Темелков, главен редактор на HIComm Magazine. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Илия Темелков, главен редактор на HIComm Magazine. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Цените на разговорите в чужбина от една страна падат, а от друга - не. Темата е многослойна и сложна, дори и за специалистите. Това каза Илия Темелков, главен редактор на HIComm Magazine, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"В страните от Европейския съюз роумингът ще бъде на практика безплатен за потребителя. Ще използваме пакета, който имаме в България и в другите страни, които са част от ЕС. За всички останали държави това не важи и няма тези ограничения. Ако пътувате в Македония например, или Сърбия - няма да има промяна". 

Независимо дали притежател на българска карта звъни към номер, намиращ се в момента в друга страна от ЕС от България или се намира в такава европейска държава и звъни на друг номер в тази страна, той ще заплаща според своя тарифен план, изразходвайки минути от него, без да му се начисляват други такси, обясни събеседникът.

Едно от ограниченията е свързано с това, че ако имате например българска карта, е че трябва да пребивавате по-голямата част от времето в България и операторите правят такава справка на всеки четири месеца, каза още гостът. Това се прави, за да се избегне струпване на абонати в една държава, където операторът поддържа по-ниски тарифи. 

Другото ограничение е в обема данни, като след изчерпване на определени лимити влизат в сила тарифи на мобилния оператор, подчерта Темелков.

Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още