IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как виртуалната реалност помага да се разходим по света

Туристически дестинации от Белоградчик и Олимп до Карибите и Мачу Пикчу стават все по-популярни с VR технологиите, посочи Ния Йотова от ZenART VR

15:48 | 02.04.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Интересът към VR технологиите в условията на коронавирус нараства. Държавна институция иска от нас да разработим религиозен храм, който хората да посещават виртуално, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Ния Йотова, директор бизнес развитие, ZenART VR.

"Рисковите инвестиции не са приоритетни сега. Но за голяма изненада получихме гранд от Epic Cames. Той ще ни стигне за заплатите на служителите за няколко месеца. Предоставя ни и мрежа от контакти", информира тя.

"Белоградчик и Олимп са заснети като дестинации. По отношение на втората дестинация потребителите разговарят с боговете и отговарят на въпроси, свързани с придобиваните по време на играта знанията. Следващите туристически дестинации са Карибите, водопад в Северна Америка и Мачу Пикчу", разкри още Ния Йотова.

Тя обяви, че получените средства се реинвестират в развойна дейност и в този ред на мисли за тях е трудно да се възползват от схемата 60 на 40 в подкрепа на бизнеса, която според нея не е удачна за стартъпите.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още