IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от навлизането на Disney+ в България на 14 юни?

За начало няма да има субтитри на български, но компанията обещава да добави такива с времето

12:30 | 07.06.22 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Стрийминг услугата Disney+ на американския гигант Walt Disney ще бъде пусната в Централна и Източна Европа, включително в България, на 14 юни, потвърдиха на събитие за медии от компанията.

На тази дата платформата ще стане налична в 14 държави в региона, включително Полша, Румъния, Унгария, Чехия, Словакия, България, Хърватия, Словения, Сърбия, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Косово.

Месечният абонамент за услугата в България ще е 7,99 евро, а годишният – 79,90 евро.

От Disney обещават да предложат субтитри и аудио на много езици, но при старта си услугата няма да бъде локализирана на всички езици в ЦИЕ, включително български, хърватски и словенски. Въпреки че в началото българските потребители няма да имат достъп до субтитри на български, се очаква това да се случи на по-късен етап, обещаха от развлекателната компания.

За начало ще може да се избира от субтитри на 33 езика, които ще нараснат до 43 с времето. Самото приложение ще е достъпно на 20 езика, а по-късно те ще станат 29. От Disney не се ангажираха със срок кога ще се случи това.

Компанията обещава изключително качество на картината – 4K, HDR видео, както и Dolby Atmos Audio.

Подобно на останалите стрийминг услуги на пазара, Disney+ залага на персонализирани профили и препоръки и лесно управление на платформата. В един акаунт ще може да има до 7 профила и опция за едновременно стриймване на до четири устройства. От старта на услугата ще има засилен и лесен за прилагане родителски контрол. Профилите, ползвани от възрастни, ще могат да се заключат с PIN код, а детските профили ще са отделни.

Каталогът ще включва заглавия на брандовете Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic и Star. Компанията ще предложи най-новите заглавия от 21st Century Studios, Disney Television Studios, FX и Searchlight Pictures. Компанията обещава при стартирането на услугата потребителите в България да имат достъп до всички нейни сериали, излезли до момента, които са налични по света. Новите заглавия, които компанията изтъкна в каталога си, са риалити предаването „The Kardashians”, филмът „Пам и Томи“ – лента, посветена на скандала около Памела Андерсън и Томи Лий Джоунс, както и сериалът „Moon Knight“ от вселената на Marvel, в който участва Оскар Айзък.

За първи път феновете в Централна и Източна Европа ще разполагат с цялото налично съдържание от вселената „Междузвездни войни“, събрано на едно място. Същото важи и за заглавията на Marvel.

„Disney+ отразява нашата мисия да забавляваме, да информираме и вдъхновяваме хората по света със силата на ненадминатото разказване на истории...“, коментираха от компанията.

Услугата ще може да се ползва на мобилни и свързани телевизионни устройства, на устройства с iOS и Android, на настолни компютри, на гейминг конзоли PlayStation и Xbox, Apple TV, Chromecast, Amazon Fire TV, Android, Sony, Samsung и LG умни телевизори и много други.

За период от две години и половина Disney+ привлече 137,7 млн. плащащи абонати по целия свят, разкриха от компанията. Очакванията са да достигнат 230-260 млн. плащащи абонати на Disney+ до края на финансовата 2024 г., когато очакват да изравнят приходите и разходите.

Компанията е активна в региона на Централна и Източна Европа от повече от 50 години, включително чрез дъщерните си фирми. През този период тя е лицензирала свои мюзикъли на тази територия, като „Аладин“ и „Красавицата и Звярът“, предлагани са симфонични концерти с филмова музика на Disney и други.

От компанията уточниха, че продължават да работят с местни сценаристи, актьори и музиканти. Същевременно близо 300 служители работят в офисите на Disney в Полша, България, Унгария, Хърватия, Словения и Сърбия.

Концернът е създал екип в Полша, който ще се грижи за локалните продукции в Централна и Източна Европа, като планът му е да има 60 локални продукции от региона до 2024 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
cyclop
преди 1 година
И защо изтрихте линковете? Ако не виждате нищо нередно в казаното от управителният съвет на Дисни? И ако не виждате нищо странно в това да се показва на децата едър възрастен мъж, облечен като принцеса? А ако виждате нещо странно и нередно и се опитвате да го прикриете... Тогава нещата са дори по-лоши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
Iblis
преди 1 година
Eeeeeee, пак всичко изтрихте. Браво! Все едно не е истина, това което беше писано. За съжаление децата ни от малки ги правят безродови/безполови мекотели, готови да купят и изядат всичко, стига да е на кредит..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
cyclop
преди 1 година
Тия след като с гордост и наслада обсъждаха АДЖЕНДАТА си да вкарат максимално количество изкривеняци по сериалите и филмите, една от директорките се гордееше че всяка хомосексуалност по сериалите била благодарение на нея (хихи), а баш-шефката каза че под влияние на транссексуалните си деца се замислила защо няма транссексуален в главна роля - е, мерси, тая гнусна п0мия няма да сипя на децата си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още