IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще спечелим и може ли да загубим от Индустрия 4.0

При технологиите качеството на живот на човека ще се промени емоционално, коментира Силвия Куманова, управляващ партньор в Somenso

14:36 | 22.11.19 г.
Какво ще спечелим и може ли да загубим от Индустрия 4.0

Тя обясни, че в хода на дигитализацията и автоматизацията успешната формула е преквалификация и следене на новите тенденции на пазара.

Силвия Куманова посочи, че според проучване на Mackenzie развитието на сектора на услугите ще бележи развитие през следващите години и от това печеливши ще са всички, които могат да обслужват роботите, които ще навлязат.

"С учени от Хонконг работим върху изследването на количеството стрес, което хората изпитват при смяна на културата и работното място. При работа в изолация се проявяват много психосоматични заболявания. Технологиите предполагат човек да работи от вкъщи, което се отразява върху неговия социален живот", посочи като тревожен факт Куманова.

Тя коментира, че хората в IT сферата са “предразположени към един вид емоционални проблеми, които се отразяват върху цялостното качество на живот на човек”.

Управляващият партньор в Somenso подчерта, че в България е силно изразено табуто за менталното здраве.

"В България нямаме достатъчно знание, за да преценим как стресът вреди пагубно върху нас. Превантивните мерки са сведени до минимум", смята Куманова.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още