IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кибератаката срещу Hyatt е засегнала системите на 250 от хотелите ѝ

Компанията обяви новината за пробива още през декември миналата година

13:23 | 15.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Hyatt Hotels заяви, че пробивът в системите ѝ, който разкри наскоро, е засегнал 250 от хотелите ѝ в 50 страни по света, което го прави един от най-големите в историята на кибератаките срещу хотели, пише Wall Street Journal.

Компанията заяви, че разследването е открило знаци за непозволен достъп до данните за разплащателните карти, използвани в някои от управляваните от Hyatt хотели между 13 август и 9 декември 2015 г.

По-голяма част от засегнатите карти са били използвани в ресторантите на хотелите, но има и малък процент, ползвани в СПА частите, голф магазините, местата за паркиране и отчасти на рецепциите. Някои от картите, които са предоставени на офиса по продажбите, също са били засегнати, посочват от компанията.

Цената на акциите на Hyatt спадна с около 2% в следобедната търговия в четвъртък. Компанията обяви новината за кибератаката още пред декември, но отказа да разкрие повече подробности тогава.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още