IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай блокира стрийминг платформата Twitch

Този ход идва след като онлайн услугата се превърна в третото най-популярно безплато приложение на китайския пазар за операционни системи

22:18 | 21.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-популярната онлайн платформа за стрийминг на видео игри Twitch беше блокирана на територията на Китай, съобщава CNN.

Притежаваната от Amazon платформа вече не е достъпна за потребителите в азиатската държава, както при опит за активиране от персонален компютър, така и при смартфоните и таблетите.

Говорител от звеното, стоящо зад Twitch потвърди, че услугата, която позволява на потребителите да наблюдават на живо различни играчи, е блокирана в Китай. 

Националният интернет регулатор - Китайската администрация за киберпространство, за момента отказва да коментира случилото се.

Този ход идва след като онлайн платформата се превърна в третото най-популярно безплатно приложение на китайския пазар за операционни системи.

Този сериозно нарастване на популярността е резултат от китайските любители на eSports, използващи Twitch, за да гледат своята страна в 18th Asian Games, континентално спортно събитие, което за първи път показа и състезание с видео игри.

Според базирания в Хонконг новинарски сайт Abacus китайските феноеве са били раздразнени, че държавната телевизия не е излъчила събитието и поради тази причина се са насочили към Twitch.

Стрийминг платформата на Amazon, която компанията на Джеф Безос придоби през 2014 г. за почти 1 млрд. долара, се присъединява към редица други приложения, блокирани от китайския регулатор. Среда тях са YouTube, Facebook и Twitter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още