IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай не е готов да разхлаби хватката си около технологичните гиганти

САЩ настояват за отслабване на ограниченията от страна на Пекин

16:09 | 25.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новите търговски преговори на високо равнище започват тази седмица, но Китай все още не е съгласен с исканията на Съдинените щати да облекчи ограниченията си спрямо технологичните компании, пише Financial Times.

Търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и министърът на финансите Стивън Манучин ще отпътуват за Пекин за преговорите, които започват на 28 март, обяви Белият дом тази събота.

В статията на FT се посочва, че Пекин все още не е предложил „смислени отстъпки“ по исканията на САЩ Китай да спре дискриминацията срещу чуждестранни доставчици на компютърни услуги, да намали ограниченията върху прехвърлянето на данни в чужбина и да отмени изискването компаниите да съхраняват потребителски данни на местно ниво.

Китай направи първоначалната си оферта за дигиталната търговия, която Съединените щати оцениха като недостатъчна, гласи статията, която се позовава на източник на медията.

Пекин оттегли предложението си, след като САЩ поискаха по-силни обещания, допълва материалът, без да разкрива повече подробности.

Белият дом и Министерството на търговията на Китай не са отговорили на запитването за коментар пред Ройтерс.

В петък американският държавен глава Доналд Тръмп заяви, че преговорите, които имат за цел да решат търговския спор, напредват и окончателното споразумение вероятно ще бъде сключено скоро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още