IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай одобри придобиването на бизнеса с принтери на Samsung Electronics от HP

Американската компания очаква сделката да бъде финализирана до края на годината

09:57 | 06.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китай обяви, че е одобрил придобиването на бизнеса с принтери на Samsung Electronics за 1,1 млрд. долара от HP Inc. с определени рестрикции, като посочва притеснения за доминацията на американската фирма на вътрешния ѝ пазар на лазерни принтери, предава Ройтерс.

HP обяви сделката през септември 2016 г., надявайки се да отчете сериозен ръст на достигащия 55 млрд. долара пазар на копирни машини, като се фокусира върху мултифункционални принтери. Освен това интегрира по-дълбоко мобилни и облачни технологии за принтиране към продуктовите си решения.

Когато обяви придобиването, компанията заяви, че се надява да приключи сделката в рамките на 12 месеца, в очакване на решенията на регулаторите.

В изявление късно в четвъртък Министерството на търговията на Китай обяви, че продажбата на лазерни принтери с формат А4 от HP в страната трябва да се извършва “при справедливи и разумни” условия и фирмата трябва да докладва на всеки шест месеца за цените и свързаните с тях данни пред министерството.

HP не трябва да придобива дялове в други производители на такива принтери в Китай, дори и да става дума за участие като миноритарен акционер, посочват властите.

Компанията очаква придобиването да приключи през четвъртото тримесечие, което завършва на 31 декември, обяви говорителка на HP. Тя отказва да коментира процеса, свързан с регулаторите. Samsung пък не е открита веднага за коментар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още