Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Китай одобри придобиването на бизнеса с принтери на Samsung Electronics от HP

Американската компания очаква сделката да бъде финализирана до края на годината

Китай одобри придобиването на бизнеса с принтери на Samsung Electronics от HP

Снимка: Архив Ройтерс

Китай обяви, че е одобрил придобиването на бизнеса с принтери на Samsung Electronics за 1,1 млрд. долара от HP Inc. с определени рестрикции, като посочва притеснения за доминацията на американската фирма на вътрешния ѝ пазар на лазерни принтери, предава Ройтерс.

HP обяви сделката през септември 2016 г., надявайки се да отчете сериозен ръст на достигащия 55 млрд. долара пазар на копирни машини, като се фокусира върху мултифункционални принтери. Освен това интегрира по-дълбоко мобилни и облачни технологии за принтиране към продуктовите си решения.

Когато обяви придобиването, компанията заяви, че се надява да приключи сделката в рамките на 12 месеца, в очакване на решенията на регулаторите.

Още по темата

В изявление късно в четвъртък Министерството на търговията на Китай обяви, че продажбата на лазерни принтери с формат А4 от HP в страната трябва да се извършва “при справедливи и разумни” условия и фирмата трябва да докладва на всеки шест месеца за цените и свързаните с тях данни пред министерството.

HP не трябва да придобива дялове в други производители на такива принтери в Китай, дори и да става дума за участие като миноритарен акционер, посочват властите.

Компанията очаква придобиването да приключи през четвъртото тримесечие, което завършва на 31 декември, обяви говорителка на HP. Тя отказва да коментира процеса, свързан с регулаторите. Samsung пък не е открита веднага за коментар. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Люксембург обжалва решението на ЕК за възстановяване на 250 млн. евро от Amazon