IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай въвежда нови правила, свързани с гейминга и децата

Компаниите ще трябва да въведат "младежки режим" за опазване на непълнолетните

10:21 | 14.03.22 г. 6
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Justin Chin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Компаниите, работещи в сферата на онлайн гейминга, стрийминга на живо, аудио и видео услугите в Китай, трябва да въведат „младежки режим“ за защита на непълнолетните потребители, сочи проект на нови правила, представен днес от Администрацията на киберпространството в Китай, предава Ройтерс.

Големите платформи трябва редовно да правят оценки на киберзащитата на непълнолетните, за да осигурят „чиста“ онлайн среда за тях, допълва регулаторът. По думите му освен това платформите ще трябва да ограничат дневните разходи на децата, които играят игри.

Големи видео стрийминг платформи в Китай като Tencent Video и iQIYI, както и платформата за кратки видео Douyin на ByteDance, вече пуснаха такъв режим.

Властите в Китай отдавна се притесняват за пристрастяването към игрите и интернет сред младите хора в страната.

Миналата година Пекин въведе нови правила, които ограничават времето, което лицата под 18-годишна възраст могат да прекарват във видеоигри до три часа седмично. Този ход според регулаторите беше необходим, за да се преодолее проблемът с пристрастяването към гейминга.

Промените се случват в момент, в който китайската технологична индустрия продължава да е под натиск от страна на местните регулатори, които в последните години затягат все повече хватката си около гигантите в сферата.

За играчи като Tencent, чийто основен бизнес е свързан с гейминга, ситуацията е особено деликатна, тъй като властите влияят не само на възможностите за листвания на бизнеси зад граница, но въвеждат все повече правила, отразяващи се на гейминг бизнеса на компанията.

През август миналата година Пекин реши, че децата под 18-годишна възраст нямат право да играят видео игри повече от три часа седмично. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Solar Power
преди 2 години
Така ,че който иска соца и Русия трябва да започне да свиква с такива неща като задължителна ваксинация. Задължителен безплатен труд примерно трета лента на Прохода на Републиката или бране на земеделска култура и т.н. всичко в името на братския "***" народ. Вицове за вожда ако те чуят ще те пляскат в милицията. Музика само каквото одобрят, книги също. За всички по 160лв. заплата по равно така,че да може 1 да работи а трима да го гледат :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
Solar Power
преди 2 години
https://***.investor.bg/***/261/a/glaven-dostavchik-na-apple-spria-rabota-v-shyndjyn-zaradi-nova-blokada-347937/ - така се прави ! Забраните за игри ги приемате а задължителната ваксинация не :) Значи само угодните неща. Ето хората блокират 17 милионен град - 3 пъти като нас и не ги интересува нищо. Ще ги тестват по 3 пъти на ден ЗАДЪЛЖИТЕЛНО няма не искам и да се правят на интересни :) Освен това ще ги ваксинират също ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! В този ред на мисли ... през соца такива неща си бяха задължителни. Щяхме всички да сме боцнати досега :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Solar Power
преди 2 години
Когато искаш контрол така се прави. Така правеха и тук през соца. Задушаваше се всичко иновативно. За какво да имаш градина за череши и да увеличаваш производството като не ти дават... Спокойно тези неща са дълготрайни и ще видим отрицателен резултат след 10 години когато се забавят с новите технологии :) Защо мислиш,че всичко измислено последните 50 години е все в капиталистическия строй ? Защото има конкуренция и свободна ВОЛЯ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Petar2015
преди 2 години
И тук трябва да се въведат такива ограничения. Иначе ще израстне поколение което трудно общува и не познава търпението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Когато искаш държава, а не колониални ****, така се прави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още