Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Китайски разработчик на технология за безжично зареждане набра близо 10 млн. долара

Xnergy предлага зарядна платформа за автономни роботи

Китайски разработчик на технология за безжично зареждане набра близо 10 млн. долара

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Разработчикът на технологии за безжично зареждане Xnergy успя да набере малко под 10 млн. долара от FineWill в кръг на финансиране, насочен към развитие на дружеството на китайския пазар, съобщава Nikkei Asia Review.

Основаната през 2017 г. в Сингапур компания разработва технология за безжично зареждане на автономни роботи. Основният ѝ продукт е стойка за зареждане, която функционира независимо от вида на робота или батерията.

Xnergy започна масово производство на своята зарядна платформа в относително малък мащаб миналия септември. В момента тя доставя от 100 до 200 такива стойки на месец. 

Още по темата

Конвенционалното зареждане с кабели води до редица проблеми, като зависи от съвместимостта на батериите. Този тип зареждане също изисква допълнителен човешки труд.

Xnergy се стреми да разреши тези проблеми чрез мощно безжично зареждане. Тя постига това с патентована намотка, предназначена да ограничи електромагнитните смущения, преобразувател с висока мощност и технология за векторно управление.

Стойката за зареждане на компанията функционира дори когато батерията не е точно подравнена със зарядното устройство. Устройството може да зарежда батерията на разстояние до 7 см. Електрическият ток достига повече от 100 ампера по време на зареждане. И тъй като е безжичен, няма външни метални части, което допълнително подобрява безопасността на технологията.

Безжичното зареждане също така позволява да се инсталират стойки за зареждане по маршрута на робота, което му позволява да се презарежда за кратко време, докато изпълнява дадена работа. Това означава, че роботът вече няма нужда да се връща към определена платформа за зареждане, което значително повишава ефективността.

Зарядните устройства на Xnergy се инсталират главно във фабрики. Твърди се, че технологията на компанията увеличава възвръщаемостта на инвестициите при автономните роботи с повече от 30%.

Продуктът на Xnergy е стандартизиран, но може да бъде персонализиран според нуждите на клиентите, изтъкват от компанията.

Сред клиентите на компанията личат имена като базирания в Сингапур производител на роботи ST Engineering, френската компания за складова роботика Balyo и най-големият производител на роботи в Китай Siasun Robot & Automation.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Какви са амбициите на България в света на технологиите с изкуствен интелект?