IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Книжата на Etsy записаха най-големия спад на цената си от четири години

Новият финансов отчет на компанията накара инвеститорите да потопят стойността на акциите с 16 на сто

14:03 | 01.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Etsy понижиха стойността си, след като онлайн търговецът обяви финансовия си отчет, записвайки най-големия си дневен спад на борсата от август 2015 г., пише Wall Street Journal,

Инвеститорите изпратиха цената на акциите на Etsy с 16% надолу до 44,49 долара - най-ниското им ниво от декември. Това се случи, след като отчетът на компанията за третото тримесечие предизвика опасения за перспективите за растеж на Etsy. Стойността на книжата е с 39% по-ниска от историческия си връх от 72,77 долара, достигнат на 1 март.

Въпреки че Etsy повиши прогнозата за годишния брутен обем на продажбите си, мярка за това колко стоки продава през платформата си, анализатори твърдят, че новата прогноза включва данни от Reverb Holdings, платформа за продажба на музикални инструменти, която тя придоби през август, без което данните щяха да са в долната част на по-ранния прогнозен диапазон.

Анализаторите посочиха и проблемите, свързани с въвеждането на такси върху продажбите и твърдят, че търговците не са вдигнали цените си колкото се е очаквало, за да компенсират разходите за добавяне на безплатна доставка.

“Препоръчваме на инвеститорите да купуват, докато акциите са евтини, като се имат предвид дългосрочните перспективи за растеж пред Etsy”, написа Лора Чампайн, управляващ директор в Loop Capital Markets. В текста си тя посочва, че е свила прогнозата си за цената на книжата от 80 на 70 долара.

Анализаторът на Nomura Instinet Марк Кели запази препоръката си за покупка на акциите на Etsy и посочи, че инвеститорите са очаквали “проблемно тримесечие”, след като през август компанията придоби Reverb и имплементира нови инициативи, свързани с търговците.

Компанията е отказала да коментира спада на цената на акциите си.

Etsy отчете печалба от 15 млн. долара, или 12 цента на акция, в сранение с 20 млн. долара, или 15 цента на акция, година по-рано. Приходите ѝ са нараснали до 198 млн. долара от 150 млн. долара година по-рано. 

Компанията обяви още, че очаква приходите ѝ за 2019 г. да са между 809 и 815 млн. долара, в сравнение с предишната прогноза за 797 до 809 млн. долара. Освен това тя промени прогнозата за коригираната си печалба за 179 до 187 млн. долара от 177 до 193 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още