Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Книжата на Netflix поскъпнаха след по-високата прогноза на UBS

Пред стрийминг гиганта има големи възможности за развитие, твърди банката

Книжата на Netflix поскъпнаха след по-високата прогноза на UBS

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Netflix увеличиха стойността си с 1,5% по време на следборсовата търговия в САЩ в четвъртък, след като анализатор от UBS повиши прогнозата си за цената на акциите на видео стрийминг гиганта, пише CNBC.

Анализаторът Ерик Шеридан вдигна рейтинга на акциите до „купувай“ от „неутрален“. Освен това повиши очакванията си за цената на книжата ѝ – от 400 до 410 долара на акция, което е с 26% повече от цената, на която книжата завършиха борсовия ден в четвъртък – 324,66 долара.

В бележка до клиентите си Шеридан посочва успеха на съдържанието на Netflix, голямата инерция на темпа на привличане на нови абонати и по-доброто разбиране на предизвикателствата, пред които компанията е изправена напоследък.

Още по темата

В началото на 2019 г. книжата на Netflix се радват на успех, като поскъпнаха с 21% през първите седем сесии за годината. Скокът идва след срива от над 28% през четвъртото тримесечие на 2018 г.

"През последния месец потенциалът за нови (и по-решителни) конкуренти както за абонатите, така и за оригинално/лицензирано съдържание сред регионалните и глобалните стрийминг компании, предизвика силна волатилност на акциите на Netflix”, коментира Шеридан.

По думите му глобалните възможности, разпространението на широколентовия интернет сред домакинствата и потреблението на мобилни устройства предполагат, че Netflix ще има дългосрочен ръст на броя на абонатите, който остава стабилен въпреки по-голямата конкуренция от други играчи.  

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Sanofi и Google ще създават иновации в здравеопазването заедно