IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Книжата на SoftBank записаха най-големия си еднодневен спад

Цената им се срина със 17 на сто

12:15 | 19.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Книжата на SoftBank Group завършиха търговията със 17% понижение на стойността в рамките на най-големия си дневен спад. Те са засегнати от скептицизма на инвеститорите по отношение на технологичните залози на компанията, като платформата за споделени офиси WeWork и тази за споделено пътуване Uber, предава Ройтерс.

Икономическите притеснения нарастват във връзка с разпространението на коронавируса, а SoftBank записа втория най-голям спад в бенчмарк индекса .N225, оказвайки се под ниво от 3000 йени, като затвори при 2687 йени.

Еднодневният спад е по-голям от този по време на пукането на дот-ком балона, който изтри по-голямата част от състоянието на главния изпълнителен директор Масайоши Сон.

Цената на акциите на Uber спадна с 22 на сто, след като хората по целия свят си остават по домовете в опит да се забави разпространението на вируса.

SoftBank обмисля да се откаже от офертата за 3 млрд. долара за WeWork, твърдят източници. Стартъпът разполага с дългосрочни наеми за имоти, но е засегнат от факта, че хората се отказва от краткосрочните си договори за споделените работни пространства, тъй като икономиката се влошава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още