IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kodak не се радва на високи оферти за патентите си

Победителят от търга за патентите на фалиралата компания трябва да стане ясен в понеделник

12:19 | 11.08.12 г.
Kodak не се радва на високи оферти за патентите си

Търгът за патентите на Kodak не привлече такъв интерес, какъвто кредиторите на фалиралата компания се надяваха.

Всички оферти за над 1 100 патента на фотопионера са на обща стойност от малко над 500 млн. долара, информира The Wall Street Journal, като се позова на анонимни запознати източници.

Сред наддавачите са Apple и Google, припомня изданието.

Аукционът продължава през почивните дни, като представители на Kodak и на потенциалните купувачи си общуват по телефона. Затова е трудно да се предскаже какъв ще бъде крайният резултат от продажбата.

Слабите оферти обаче, както и липсата на ентусиазъм, който да повиши цените в процеса на наддаването, ще затрудни фалиалата компания. Тя ще трябва да се потруди повече, за да задоволи претенциите на кредиторите си.

“Нашият патентен търг е сложен и динамичен процес. Обвързани сме със съдебно решение да не разкриваме резултатите и участниците преди приключването му”, коментира говорителят на Kodak.

Съгласно графика, определен преди началото на търга, победителят следва да бъде избран в понеделник.

Kodak се нуждае от добър резултат от търга, за да се разплати с многобройните си кредитори. Постъпленията първо ще отидат за погасяването на задълженията към банки.

Патентите на компанията са групирани в два лота. В първия влизат патентите, свързани с улавянето и обработката на изображението от фотоапарати, смартфони и таблети, а във втория – патентите, свързани със съхраняване и анализ на изображенията.

Според участници в търга първата група патенти има по-висока стойност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още