IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kodak разделя бизнеса си в пет подразделения

Компанията се опитва да се фокусира повече върху своето портфолио

18:13 | 04.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Eastman Kodak Co. се реорганизира в пет бизнес подразделения и консолидира регионалните си групи за продажби в момент, в който се фокусира повече върху своето портфолио, пише Wall Street Journal.

Подразделенията обхващат системите за печат, мастиленоструйните системи, 3D микро принтиране, софтуерни решения и потребителски стоки и филми. Последното подразделение ще е ръководено от Стивън Оувърман, който е и маркетинг директор на компанията.

Фирмата комбинира четири регионални организации за продажби в две. Едната ще обхване Европа, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия, а второто - развиващите се пазари в Азия, Латинска Америка, Близкия изток и Африка. Всички тези промени ще влязат в сила от 1-ви януари 2015 г.

Eastman Kodak е известна с това, че направи революция в света на фотографията. През 2012 г. тя подаде молба за защита от фалит след десетилетия на грешни бизнес решения. След това тя се опита да насочи бизнеса си в друга посока. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още