IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато тайните излязат наяве

Уволненият от Uber Антъни Левандовски е призовал бившия си шеф Травис Каланик да критикува остро Илон Мъск, сочат документи по съдебно дело

13:58 | 16.08.17 г.
<p>
	Травис Каланик.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Травис Каланик. Снимка: Архив Ройтерс

Инженерът, който стои в центъра на юридическите проблеми на Uber със самоуправляващите се коли, е призовал бившия главен изпълнителен директор на компанията Травис Каланик да критикува изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск във връзка с част от твърденията му за автономните автомобили, пише Bloomberg.

Антъни Левандовски, който беше уволнен от Uber през май, е изпратил съобщение на Каланик през септември, в което критикува Мъск, че е заявил, че Tesla едва ли ще използва лидарни сензори в превозните средства на компанията. Съобщението е сред разкритите във връзка с разследването срещу Uber Technologies, водено от Waymo на Alphabet, която обвини Левандовски в кражба на търговски тайни.

"Трябва да започнем да посочваме глупостите на Илон“, пише Левандовски в съобщенията си. „Не съм в социалните медии, но нека започнем тренда „faketesla” и да започнем да даваме уроци по физика във връзка с глупостите като тази, които Илон изрича“.

Седмици преди изпращането на тези съобщения Tesla е разкрила обновената версия на системата си за асистирано шофиране Autopilot, която използва радар и GPS база от данни, за да води превозните средства. Waymo и автомобилни производители като Ford Motor прегърнаха лидарните технологии и твърдят, че те са ключови за безопасното използване на автономни коли. Лидарът използва лазери вместо радио вълни, за да създава по-прецизно триизмерни изображения на заобикалящата среда.

В друго съобщение няколко дни по-рано, Левандовски изпраща на Каланик линк към видео в сайта Sina.com, показващо фатален инцидент, в който китайска медия твърди, че е въвлечен Autopilot. Левандовски пише, че Мъск лъже за сигурността на Tesla и твърди, че е получил линка от Ford.

Tesla и Ford отказват да коментират съобщенията. Адвокатът на Левандовски не е отговорил веднага на обажданията и имейлите за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още