Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Кой бизнес бележи успех по време на пандемията?

Има и начинания, които отбелязват повече позитиви, отколкото негативи в коронакризата

Кой бизнес бележи успех по време на пандемията?

Снимка: Pixabay

Не всички бизнеси бележат спад на продажбите и търсенето по време на пандемията от коронавирус. Има и такива, които отбелязват повече позитиви, отколкото негативи. Около тази теза се обединиха Георги Сердаров, основател на Cintelly, Орлин Радев, съосновател на Ampeco, и Иван Манев, основател на worddio, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Бизнесът, с който се занимава Cintelly, работи основно върху измерването, анализа, клиентската активност и лоялност, поясни Георги Сердаров.

„Това се случва благодарение на нашия онлайн базиран софтуер. След като видим до каква степен всеки бизнес е създал подобна база, създаваме клиентска карта. И въз основа на цялата информация, работим с бизнесите за разширяване на тяхната клиентска база и активност“, каза той.

Сердаров коментира, че в условията на пандемия наблюдава ръст на подобни аналитични услуги. Отдава го на това, че в момента онлайн бизнесите търпят „ренесанс“ и търсят все повече нови дигитални стратегии, с които да се привлекат повече клиенти и потребители. Към момента Cintelly работи само с български клиенти, но очакванията са скоро да се развие и на европейския пазар.

Орлин Радев, съосновател на Ampeco, представи мисията на компанията си, която е да ускори процеса по преминаване към по-чист транспорт и по-чисти градове благодарение на електрическата мобилност.

„Ние сме софтуерна компания и създаваме решения, които дават на други компании възможността да преминат по-бързо към тази електрическа мобилност и по-ефективно да управляват своята зарядна инфраструктура и да го правят по начин, който максимално се възползва от чистата енергия и от позитивите на електроенергията, вместо да горим изкопаеми горива", посочи Радев.

Самият продукт, който предлага компанията, е софтуерен и управлява мрежа от зарядни станции и се използва от клиентите им, които имат или големи автопаркове с автомобили, или от компании, които предлагат услугата по зареждане на други компании.

По думите на Иван Манев, основател на worddio, неговият бизнес бележи успех по време на пандемията, защото хората имат повече свободно време. Worddio е мобилно приложение, което помага с обогатяването на езиковия запас, като е първото в света подобно пасивно приложение – потребителите могат да го използват, докато извършват други дейности, като например докато шофират или докато тренират във фитнеса.

Още по темата

„При ученето на чужди езици, най-трудното, което споделят хората, е липсата на време. Има проучвания, които доказват, че например по време на фитнес тренировки, мозъкът е много по-възприемчив, т.е. това е добър метод за изучаване на нови езици“.

След като е намерило нужното финансиране, приложението е отбелязало и своя нов рекорд, при който е имало 800 активни потребители в рамките на един ден.

„За съпоставка, преди да намерим финансиране, достигахме до толкова хора в рамките на месец“.

Worddio предлага общо 34 езика и се стреми да стане един от лидерите в този сектор на подобен вид приложения.

Целия разговор с тримата участници в инциативата „Вдъхновящите 5“ може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Инициативата „Вдъхновяващите 5“ ще отличи петте най-иновативни и вдъхновяващи стартиращи бизнесa в България. Решението, на базата на което ще бъдат определени победителите, е изцяло на зрителите и читателите на Bloomberg TV Bulgaria, а всеки, който иска да подкрепи компаниите, в които вярва, може да го направи, като гласува за тях до 29 ноември включително, натискайки бутона „Харесвам“ под представянето на съответната компания на https://inspiring5.bloombergtv.bg/.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria
Още по темата: Новини Вдъхновяващите 5

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Новини
Звезди на NBA инвестират във финтех сартъпа Goalsetter