IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои компании ще се спасят от борсовия срив, свързан с коронавируса?

MKM Partners представи списък с фирми, чиито акции се очаква да продължат да поскъпват

17:48 | 28.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Книжата на технологичните компании, които предлагат услуги и продукти за ползване у дома, могат да се окажат големите печеливши от разпространението на коронавируса в Съединените щати, пише CNBC.

Netflix, Facebook, Amazon, Peloton, Slack и Zoom са сред компаниите, които MKM Partners смята, че могат да запишат ръст на борсата, докато пазарите продължават да са на червена територия.

„Опитахме се да определим кои продукти/услуги/компании потенциално могат да спечелят в един свят на хора под карантина. Какво ще правят хората, ако са затворени вкъщи цял ден?“, коментира ДжейСи О’Хара от MKM Partners в бележка.

Препоръките на компанията вече са взети предвид от инвеститорите. Книжата на Peloton, която продава велоергометри за упражнения у дома, повишиха стойността си с над 14% тази седмица, докато S&P 500 записа 9% спад, насочвайки се към най-лошата си седмица от финансовата криза през октомври 2008 г. Цената на акциите на Netflix нарасна с близо 2 на сто в средата на търговията в четвъртък, докато S&P 500 беше с близо 2% надолу. Книжата на компанията Zoom, предлагаща софтуер за видеоконферентни разговори, също поскъпнаха – с над 5%, докато компаниите все повече търсят начин начин да прехвърлят срещите си във виртуална среда.

Тази седмица американските акции се сринаха заради подновените страхове, че коронавирусът ще забави растежа на световната икономика и ще се разпространи в Съединените щати. Центърът за контрол и превенция на болестите тази седмица потвърди първия американски случай на коронавирус с неизвестен произход в Северна каролина, подсказвайки за потенциално „разпространение в обществото“ на COVID-19, както е официалното име на вируса.

Акциите на компаниите, които са свързани с пътувания, като Uber или Boeing, или на тези, които са силно зависими от китайските производствени заводи, като Apple, се сблъскват с проблеми заради епидемията. По думите на О’Хара, това е било очаквано.

Сред компаниите, които според MKM ще спечелят от случващото се, попадат още: Acivision Blizzard, Tencent Music, Zynga, Match, Yelp, Amazon, eBay, Alibaba, GrubHub, Slack и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още