IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конгресмен: Самозаблуда е да се вярва на Facebook по въпроса за личните данни

Необходима е регулация по отношение на новите банкови услуги, категоричен е Майк Крапо

21:00 | 16.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските конгресмени изразиха скептицизъм днес за планираното пускане на Libra, дигиталната валута на Facebook, включвайки се в редиците на официалните представители на САЩ и други страни, които са критични спрямо инициативата. 

„Би било самозаблуда да се вярва на Facebook по въпроса за неприкосновеността на личните данни“, заяви сенаторът демократ Шеръд Браун.

Макар да е похвално, че се предлагат нови банкови услуги, е необходима регулация, за да се осигурят ясни правила, отбеляза Майк Крапо от Айдахо.

Изслушването пред банковата комисия на Сената на Дейвид Маркъс, който ръководи проекта Libra на Facebook, се проведе само ден, след като финансовият министър Стивън Манучин се зарече да наложи максимални регулаторни изисквания на криптовалутата.

Маркъс многократно се опита да подчертае пред законодателите и от двете партии, че се планира Libra да бъде независима от основните дейности на Facebook, което е начин да се гарантират неприкосновеността на данните и сигурността.

Facebook не възнамерява да се конкурира с националните валути или паричната политика, заяви Маркъс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още