IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корейската прокуратура нахлу в централния офис на LG

Започнало е разследване за укриване на данъци от фамилията, управляваща конгломерата

13:34 | 09.05.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейски прокурори са нахлули в централния офис на LG Group като част от разследване за предполагаемо укриване на данъци от членовете на фамилията, която контролира конгломерата, предава Ройтерс, позовавайки се на информация от прокуратурата в страната.

Прокурорите разглеждат възможността за избягване на данък върху капиталовата печалба на стойност около 10 млрд. вона (9,25 млн. долара) във връзка с прехвърлянето на акции на филиал на LG, съобщават от Централната прокуратура в Сеул в съобщение до журналисти.

Говорителка на LG Corp, холдинговата компания на групата, твърди, че концернът ще се съдейства на прокурорската проверка.

Разследването изглежда е причинено от различни виждания за размера на данъците, които трябва да бъдат изплатени, след като някои акционери са продали акциите си на пазара и са платили съответните данъци, допълва тя.

Разследването на четвъртия по големина конгломерат в страната по активи ще бъде най-новият от поредицата проблеми, пред които са изправени фамилиите, контролиращи конгломератите в страната.

По-рано тази година подобни главоболия имаше с управлението на Korean Air Lines.

Либералното правителство в страната обеща да се бори за реформа в управлението на този тип компании, като ги принуди да подобрят управленските си структури, така че да се засилят прозрачността и лоялната конкуренция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 5 години
ако беше тук, първо щеше да ги съдят на ужким, после като Ковачки да им опростят едни 15тина милиона ... че и субсидия за компенсация или някоя държавна поръчка щеше да му бутнат за това че е скрил толкова малко !съдебната система не е била толкова куца и корумпирана от комунистическо време, тотален ужас !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
mapto
преди 5 години
А българската прокуратура е на хранилка при Пеевски и Тихомир, Иво, Марин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още