IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Electronics отваря нова лаборатория за изкуствен интелект

Звеното се намира в Канада и допълва друг център, базиран в Силициевата долина

20:51 | 03.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейската технологична компания LG Electronics отваря нова лаборатория за изкуствен интелект в Северна Америка, която си партнира със стартъпи и академичните среди, съобщават от LG.

Самата лаборатория започва работа още тази седмица. Тя се намира в Канада и допълва новоразработената такава в Силициевата долина. Освен тези два центъра компанията има подобни звена в Русия, Индия и Южна Корея.

По думите на президента и главен изпълнителен директор на LG Electronics изкуственият интелект ще повлияе върху живота на всички ще промени начина, по който работим и си почиваме.

„Ранното внедряване на изкуствения интелект в устройствата днес поставя началото на утрешните умни градове, домове и бизнес, всички те с възможности, за които никой дори не е мечтал все още“, коментира още той.

По думите му лабораториите в Северна Америка и партньорството с Университета в Торонто ще играят ключова роля в създаването на технологиите, които ще диктуват бъдещето.

LG ще си партнира в рамките на петгодишен период с висшето училище. Те ще развиват изследователски проекти, а партньорството е на стойност няколко милиона долара. В рамките му технологичният гигант ще надгради своята стратегия Open Platform-Open Partnership-Open Connectivity, за да разшири екосистемата, свързана с изкуствения интелект.

Сред целите на LG е да работи съвместно със стартиращи компании в Северна Америка и да инвестира в тях.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още