IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Electronics с първа тримесечна загуба от 2010 г. насам

Отрицателният резултат се обяснява с продължаващата загуба от мобилни телефони и сезонно слабите продажби на уреди

10:30 | 06.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Южнокорейският производител на електроника LG Electronics Inc отчита първата си тримесечна оперативна загуба от шест години насам - резултат, който анализаторите отдават на продължаващата загуба от мобилни телефони и сезонно слабите продажби на уреди, съобщава Ройтерс.

Вторият в света производител на телевизори след Samsung Electronics обяви, че вероятно ще отчете загуба в размер на 35 млрд. вона (29,36 млн. долара) за тримесечието между октомври и декември миналата година. Това е първата загуба за компанията от последното тримесечие на 2010 г.

Очакванията на 21 анкетирани от Ройтерс анализатори бяха за печалба в размер на 98 млрд. вона. Трима от участниците в проучването прогнозираха загуба.

В същото време приходите през тримесечието се очаква да нараснат с 1,5% до 14,8 трлн. вона. Компанията ще разкрие повече подробности за финансовите си резултати в края на януари.

През октомври южнокорейският производител обяви, че печалбата през четвъртото тримесечие ще намалее спрямо предходните три месеца заради по-слабите приходи от бизнеса с електроуреди, както и заради по-високите разходи за реклама по време на празничния сезон в края на годината.

Някои анализатори прогнозираха оперативна загуба за този период, обяснявайки негативния резултат с продължаващите загуби от мобилни телефони, дължащи се на по-слаби от прогнозираните продажби на смартфона G5.

Реакцията при цената на акциите е приглушена, като книжата поевтиняха в петък с 1,9%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още