IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерите на Qualcomm и Apple пренасят битката си в медиите

Изпълнителният директор на Qualcomm обвини Тим Кук в подвеждащи коментари

14:09 | 09.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на чипове Qualcomm отговори на коментарите на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, който даде интервю, в което посочва, че не е имало скорошни преговори за сключване на споразумение между производителя на iPhone и Qualcomm в рамките на глобалния им правен спор, като заяви, че думите на Кук са „подвеждащи“, предава Ройтерс.

Двете компании спорят за коментарите на техните изпълнителни директори във връзка с преговорите. Във вторник ръководителят на Apple заяви, че всички преговори са приключили през септември 2018 г.

През ноември главният изпълнителен директор на Qualcomm Стив Моленкопф също направи коментари за усилията на доставчика да реши спора.

Qualcomm заяви, че Кук не е разтълкувал правилно забележките на Маленкопф, които не споменават споразумение и които Qualcomm твърди, че са точни.

Тази словесна война е малко вероятно да изиграе ключова роля в съдебната битка между двете фирми, но подсказва за големите залози и на двете страни. Apple твърди, че Qualcomm я таксува несправедливо, а Qualcomm се бори да запази патентния си лицензионен модел, за който твърди, че помага на свързаността на милиарди нови потребители през мобилните мрежи.

В телевизионно интервю за CNBC по-рано във вторник Кук отговори на въпрос на водещия дали Apple ще се споразумее с Qualcomm, след като Qualcomm обяви правна победа срещу нея по патентните дела в Китай и Германия.

"Вижте, истината е, че не сме водили разговори за споразумение с тях от третото календарно тримесечие на миналата година. Това е истината. Така че не съм сигурен откъде дойде тази идея“, коментира Кук.

Думите му обаче контрастират на тези на Маленкопф от ноември пред CNBC. Тогава той заяви, че двете компании си говорят, а очакванията му са, че ще се намери решение през 2019 г.

В изявление говорител на Qualcomm заяви, че компанията стои зад думите на главния изпълнителен директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още