IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът на Etsy: Amazon се опитва да отстрани конкурентите си

Компанията на Джеф Безос подкрепи спорен проектозакон, на който други онлайн търговци се противопоставят

12:16 | 26.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Etsy Джош Силвърман обвини Amazon, че „прави смели стъпки за отстраняването на своите конкуренти“, като подкрепя нов законопроект за защита на потребителите в Калифорния, пише CNBC.

В петък Amazon се противопостави на другите компании в сектора, като изрази подкрепата си за законопроекта AB 3262, който се стреми да придържа „онлайн магазините за продажби на дребно“ към същите стандарти за отговорност, като физическите магазини. Etsy се противопостави на законопроекта, както и няколко групи от индустрията, които твърдят, че настоящият закон вече защитава потребителите, а новия ще задуши малките предприятия, които продават продукти онлайн.

Силвърман твърди, че подкрепата на Amazon е недобросъвестна. Той нарече случаващото се „злоупотреба с пазарно влияние“.

„Amazon прави смели стъпки, за да заличи своите конкуренти, като насърчава сложно и трудно за спазване законодателство, което само тя може да си позволи да следва“, твърди Силвърман. „Целта на Amazon е да бъде единственото място за покупка на продукти онлайн...“

По думите му малките фирми, които сега се сблъскват с повече проблеми от всякога, в крайна сметка ще понесат основната тежест от новия проектозакон.

В петък директорът по обществените политики на Amazon Браян Хюсмън написа в блога на компанията че тя ще подкрепи AB 3262, ако той включи „всички онлайн магазини, независимо от техните бизнес модели“.

В понеделник депутатите внесоха промени в законопроекта, за да включат онлайн магазините, които печелят от рекламни такси, събирани от търговците – очевидно в отговор на публикацията на Amazon.

Ходът на Amazon беше направен в момент, в който още тази седмица се очаква в Калифорния да се гласува AB 3262. Ако бъде приет, той ще бъде първият по рода си такъв закон в САЩ, който държи онлайн търговците на дребно като Amazon, отговорни за дефектни стоки, продавани в техните платформи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още