IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът на Samsung поглежда 10 години напред - към 6G технологията

Южнокорейската компания планира инвестиции в тази област, както и в бизнеса с чипове

10:03 | 16.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Заместник-председателят на Samsung Electronics Лий Дзие Юн заяви, че в бъдеще компанията му ще се насочи към инвестиции в области, като шестото поколение мобилни мрежи и системните чипове. Изявлението беше направено в момент, в който южнокорейският технологичен гигант е изправен пред бързо променящата се глобална бизнес среда, която оказва натиск върху печалбата, пише Bloomberg.

Миналата седмица Лий, който в момента ръководи компанията, е провел разговори с директори на Samsung във връзка с потенциално партньорство с компании за 6G мобилните мрежи, блокчейн технологиите и изкуствения интелект, посочва Samsung в имейл, изпратен днес.

Това е първият път, в който Лий говори публично за потенциала на 6G технологията, докато конкуренти като Apple и Huawei Technologies се състезават за комерсиализирането на услуги, базирани на 5G мрежите, които стартираха в Южна Корея през април.

“Трябва да се изправим пред предизвикателството с решение за създаването на нови основи, да излезем извън обхвата на защитата на нашите минали постижения”, посочва Лий в изявлението си.

В допълнение към насоките за инвестиционните планове в системни чипове, директорите са разгледали и плана за отговор на риска за бизнеса с чипове на Samsung и са обсъдили предизвикателствата от структурните промени в технологичната индустрия, гласи още съобщението.

В изявлението на Samsung не се споменава конкретно продължаващото търговско напрежение между САЩ и Китай или забраните, с които се сблъска Huawei - два въпроса, които стоят като пречка пред глобалните икономически перспективи и пред сложната верига на доставките за производителите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още