IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът на Tinder напуска, за да оглави бизнеса на Yahoo

Преди дни завърши придобиването на компанията майка на Yahoo от Apollo Global Management

23:49 | 10.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Джим Ланзоне, главният изпълнителен директор на приложението за запознанства Tinder, напуска компанията, за да заеме ръководния пост в онлайн медийната компания Yahoo, предава Ройтерс.

Новината е обявена по-рано днес от Yahoo. Само преди 10 дни Apollo Global Management завърши придобиването на Verizon Media, която притежава Yahoo, за 5 млрд. долара.

Ланзоне застава на мястото на Гуру Говрапан, който ръководи медийния бизнес на Verizon, а сега е старши съветник в Apollo.

За тези големи промени в управлението се говори от седмици, пише TechCrunch. 

Отделно от това компанията майка на Tinder – Match Group, обяви Ренате Найборг за главен изпълнителен директор на услугата за запознанства.

Найборг, която служеше като генерален мениджър на Tinder за Европа. Близкия изток и Африка, е първата жена, която ще поеме ръководството от раждането на Tinder през 2021 г.

Ланзоне управлява Tinder само 14 месеца. Преди това той прекара години в управлението на CBS Interactive и заемаше различни позиции в медии, и по-точно в дигитални медии, пише TechCrunch.

От своя страна, Найборг е млада, но има опит в технологичния бизнес, включително е работила в Headspace, както и в Apple. 

Назначаването на жена на поста главен изпълнителен директор е голяма стъпка за Tinder и е опит за създаване на едно по-човешко лице на услугата, след години на спекулации за компанията и един от нейните съоснователи - Уитни Уълф-Хърд, която напусна и изгради Bumble, по-насочена към жените услуга за запознанства. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още