IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lime: Достигнахме 100 хил. пътувания в София

Компанията има нов оперативен мениджър в България

14:21 | 21.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lime</em></p>

Снимка: Lime

Компанията за споделени електрически тротинетки Lime обяви, че е достигнала 100 хил. пътувания в София за първите си три месеца у нас и вече има нов оперативен мениджър.

В съобщение до медиите Lime разкри, че пътуванията се равняват на близо 4,5 обиколки на Земята, а средното изминато разстояние за пътуване е 1,28 км.

Средното време за наем на електрическите скутери в София е 9 минути, което подсказва, че в повечето случаи те са ползвани за бързо придвижване на по-кратко разстояние – за избягване на големите задръствания в града. Най-дългото пътуване в София досега е 25 км.

Новият оперативен мениджър на Lime в България е Петко Анчев, който ще е ангажиран с управлението на местния екип и ще помага за постигането на новите цели на компанията.

Преди да постъпи в Lime, той е заемал позиции в администрацията на Столична община, в Президентството на Република България, както и в Министерството на икономиката.

Освен това има над 6 години опит в неправителствения сектор в различни страни – Великобритания, Холандия, Франция, Испания и Португалия. Бакалавърската му степен е по „Изменение на климата“, а наскоро се е дипломирал в Българското училище за политика „Димитър Паница“.

Припомняме, че Lime навлезе на българския пазар със 150 електрически скутера, като обеща с времето да увеличи техния брой. Компанията не разкри какъв е размерът на инвестицията ѝ на българския пазар, но коментира пред Bloomberg TV Bulgaria, че сумата е близка до тази в Букурещ. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още