IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lime обмисля нови съкращения в САЩ

Превозите с електрическите скутери спадат заради карантината в редица страни

11:07 | 23.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Milan Jaros/Bloomberg</em></p>

Снимка: Milan Jaros/Bloomberg

Компанията за споделени електрически скутери Lime обмисля нови съкращения на работната си сила в Съединените щати, след като потреблението на тротинетките спадна значително заради пандемията на коронавируса, пише Bloomberg.

Мениджмънтът обмисля да съкрати между 50 и 70 души, първоначално в централата в Сан Франциско, твърди източник, директно запознат със ситуацията, който е пожелал да остане анонимен. По думите му все още не е взето окончателно решение, а преговорите по въпроса продължават.

Към януари Lime разполагаше с около 50 млн. долара в брой. Но при месечни разходи от около 22,5 млн. долара и предвид отчетените приходи от началото на годината досега, източникът посочва, че Lime разполага с около 12 седмици преди парите ѝ да свършат.

Говорител на Lime е отказал да коментира въпроса. Главният изпълнителен директор Брад Бао писа в блога на компанията, че тя ще прекрати или временно ще преустанови услуги на някои пазари в Европа, Съединените щати, Израел, Бразилия и Сидни. Освен това разглежда случващото се в Нова Зеландия и Южна Корея, описвайки епидемията като „безпрецедентно предизвикателство“ за градовете и обществата, сред които оперира.

Влиянието на мерките за самоизолация и правителствените забрани за пътувания рязко намалиха възможностите на Lime да генерира средства от стотиците хиляди тротинетки, с които разполага по целия свят.

На 14 март например компанията отчете около 147 хил. превоза с електрическите скутери по целия свят, сочат международни документи, разгледани от Bloomberg. Когато градовете в Европа започнаха да се насочват към карантина, тези пътувания се свиха с почти две трети до 52 хил. три дни по-късно. По това време Париж, най-големият отделен пазар на компанията, записа 98% понижение до малко над 300 пътувания, което го направи по-малък пазар от локации като Вроцлав в Полша.

Това засегна приходите. В рамките на три дни, дневните брутни глобални приходи от превозите със скутери се свиха до едва 192 593 долара, или с 69% по-малко от 617 383 долара.

Очаква се ситуацията в Съединените щати да се влоши, след като включително Ню Йорк и Калифорния призоваха жителите да останат по домовете си. Това прави скутерите малко използвани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още