IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lime се подготвя за експанзия в Близкия изток

Засега компанията планира да тества услугата си в Дубай, преди да премине към по-мащабно навлизане

12:58 | 17.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Стартъпът за наемане на електрически тротинетки Lime планира да пусне услугата си и в Близкия изток през следващите две години, пише CNBC.

Главният изпълнителен директор Уейн Тинг коментира, че компанията планира да започне малък тест в Дубай, а след това да създаде постоянни операции в следващите няколко месеца.

„Нашата визия е да инвестираме в държавите от Персийския залив“, коментира Тинг по време на интервю в Дубай, Абу Даби. Но това е в началото на всяко започване на инвестиции в региона, допълни той.

Базираната в Сан Франциско компания набра 523 млн. долара миналия месец преди очакваното си листване на публичния пазар. Инвестиционният кръг беше воден от базираната в ОАЕ инвестиционна фирма ADQ, но включваше и други инвеститори, включително звеното за рисков капитал на Alphabet – GV, преди известно като Google Ventures.

Тинг твърди, че Близкият изток е млад, динамичен и гледащ напред регион, и допълва, че има много голям ангажимент към устойчивостта.

Въпреки че част от над 30-те страни в Близкия изток са поели ангажименти за устойчивост, регионът е дом и на някои от най-богатите на петрол страни в света, включително Саудитска Арабия, Иран, Ирак и Кувейт.

Тинг коментира, че Саудитска Арабия иска да инвестира в бъдещето, допълвайки, че проектът за нов град Неом е особено вълнуващ.

„Когато говорите с хора, които мислят за Неом, те казват: Как да строим град без коли?“, коментира Тин. „Това е основна част от нашата мисия за изграждане на транспортна система, която е различна от днешната“, допълва той.

„Когато говорите с млади хора, те знаят що се касае до собствения им въглероден отпечатък, че един от най-големите му източници е транспортът, и настояват за промяна в собственото си поведение. Когато гледам места с голямо младо население, които са отдадени на околната среда, това са перфектни пазари за онова, което ние изграждаме“, посочва Тин.

Lime започна работа в още 80 града през 2021 г., а Тинг твърди, че сега тя е най-голяма компания за микромобилност в света, изпреварвайки имена като Bird, Tier, Voi и Jump.

Тя възнамерява да стане публична в някакъв момент през 2022 г., казва Тинг, допълвайки, че размерът и мащабът на компанията означават, че тя е готова за тази стъпка. „Независимо дали има смисъл или не, ние ще разгледаме пазарните условия“, посочва той, допълвайки, че листването може да е традиционно или чрез SPAC сделка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още