Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Lime завърши придобиването на Jump

Скутерите и велосипедите на звеното на Uber в Европа са прибрани в складове

Lime завърши придобиването на Jump

Снимка: Angel Navarrete/Bloomberg

Потребителите, които са се опитали да наемат колело или скутер на Jump в Лондон, Париж, Брюксел или Рим през последните няколко дни, може би са установили, че въпросните превозни средства изведнъж са изчезнали. Причината за това е, че Lime завърши придобиването на звеното на Uber за микромобилност в Европа. Това се случи само няколко седмици след приключването на споразумението в САЩ, пише TechCrunch.

Сега скутерите и велосипедите на Jump стоят в складове в очакване Lime да направи нещо с тях. Част вероятно ще бъдат пуснати в ключови градове в следващите седмици. Все още не е ясно дали Lime ще задържи този инвентар за по-дълго.

Uber се опитва да намали разходите си, след като търсенето се срина заради пандемията и блокадите по целия свят. В допълнение към двата големи кръга на съкращания, компанията се опитва да се фокусира върху основните си продукти и пазари. Uber Eats например излиза от няколко пазара.

Uber инвестира в Lime през май, а сега прехвърля Jump на Lime като част от сделката. Активите и служителите отиват при Lime, но скутерите и велосипедите няма да напуснат приложението на Uber поне докато не завърши процеса по прехвърляне.

Още по темата

„Щастливи сме, че нашите клиенти ще продължат да имат достъп до велосипеди и скутери и в двете ни приложения“, коментира главният изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи.

Източници твърдят, че Lime е придобила всички превозни средства на Jump в Европа. Това не означава задължително, че те ще се върнат на улицата. Първоначалният план на Lime е за начало да пусне скутерите и велосипедите на Jump в Лондон, Париж, Рим и Барселона. Предлагането в други градове ще зависи дали това би имало смисъл за компанията.

Според кеширана версия на уебсайта на Jump услугата е била достъпна в Берлин, Мюнхен, Лисабон, Мадрид, Малага, Париж, Брюксел, Лондон, Рим и Ротердам. Ако Lime няма планове да пусне отново Jump в тези градове, няма особен смисъл да държи превозните ѝ средства в складове.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Китай разширява тестовете на дигиталната си валута