IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LinkedIn е поредният технологичен гигант, разширяващ офисите си в Ирландия

Компанията добавя нови офис блокове към европейската си централа

17:30 | 10.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

LinkedIn на Microsoft се превърна в поредната технологична компания, която отваря нов кампус в Дъблин, в рамките на 25-годишен договор за добавянето на три съседни офис блока към основното ѝ европейско седалище, предава Ройтерс.

Още през юни социалната мрежа за професионални контакти разкри, че ще увеличи работната си сила, базирана в Ирландия от 1200 до 2000 души през следващата година, като ще се пренесе в нов офис с площ 14 хил. кв. метра до края на 2020 г.

LinkedIn е успяла да се споразумее за допълнителното офис пространство в Wilton Park в Дъблин с наемодателя на кампуса IPUT, най-големият собственик на офис пространства в града.

Този ход осигурява на американската технологична компания достатъчно капацитет да увеличи броя на служителите си с над 4000 души, писа The Irish Times. Само Microsoft има 2000 души в Дъблин.

Ирландия е европейският център за редица големи технологични фирми. Facebook подписа договор в Дъблин през 2018 г., с план за нов кампус с площ 57 хил. кв. метра, докато Google купи 27 хил. кв. метра площ по-рано същата година, за да допълни офисите си в града.

Експанзията на част от най-големите компании в света се случва в момент, в който се обмислят новите световни правила за това как и къде големите интернет фирми да плащат данъци, което може да тества ангажимента им към Ирландия, където в момента плащат нисък корпоративен данък от 12,5%.

Ирландската държавна агенция, която се бори за привличането на чуждестранни компании, тази седмица обяви, че няма никакви индикации гигантите да обмислят изтеглянето си от Ирландия въз основа на потенциалните данъчни реформи.

Агенцията разкри също, че заетостта в мултинационалните компании се е повишила с 6 на сто на годишна база през 2019 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още