IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LogSentinel стана стартъп на годината на CESAwards у нас

Наградите имат две нови категории от тази година

20:00 | 30.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BESCO</em></p>

Снимка: BESCO

LogSentinel спечели награда за стартъп на годината на церемонията за връчване на Central European Startup Awards (CESAwards) у нас – събитие, организирано от Българската стартъп асоциация (BESCO).

CESA e едно от седемте регионални събития, част от Global Startup Awards.

Компанията, която се занимава с информационна сигурност на големи масиви от данни, използвайки технологии като изкуствен интелект и блокчейн, заедно с останалите финалисти ще се включи в регионалния конкурс CESAwards на 10 декември. Тогава ще бъдат отличени най-добрите стартъпи и личности от екосистемата в Австрия, България, Чехия, Полша, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария, Литва, Латвия и Естония.

За „Най-добър стартъп в начален етап“ беше наградена Meteo.Rocks, която разработва мрежа от автономни метеорологични станции, захранващи се от соларна енергия и предаващи събраната информация в реално време. В тази категория обичайно се отличават компании, които имат до двегодишна история, а в последната година са показали най-голям напредък в развитието си, иновациите и въздействието си върху средата.

Разработчикът на мобилно приложение за търговски покупки Phyre, което съчетава кеш-бек програма и парични преводи, стана „най-добра стартираща компания във финансовите технологии“.

„Основател на годината“ е Сабина Гьошева, която стои зад марката висококачествени дамски обувки BY FAR.

За трети пореден път призът за „Инвеститор на годината“ беше връчен на българския фонд за рисков капитал LAUNCHub Ventures, който инвестира в технологични компании в Seed & Series A етап на финансиране. С втора статуетка се сдоби Dare To Scale, която отново беше обявена за „Най-добра акселераторска или инкубаторска програма“. Тя е дело на глобалната организация Endeavor.

Campus X пък стана „Най-доброто споделено работно пространство“ за 2020 г., след като и миналата година грабна същия приз.

Българският стартъп, който беше отличен за социалното си въздействие, е Prosfit Technologies. Компанията се помага интеграцията на хора с ампутация и произвежда достъпни протези по нова технология.

От тази година награди се връчват и в две нови категории. Първата е „Най-добро решение за работа във виртуална среда“, където беше отличен проектът DigitalKidz, повишаващ дигиталната грамотност на учители, ученици и родители.

Във втората нова категория – „Герой на екосистемата“, награда получи инвеститорът и съосновател на Campus X и Телерик Академия Васил Терзиев, който е и управляващ партньор във фонда за рисков капитал Eleven.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още