IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lulzsec и Anonymous обединяват сили срещу правителства

Двете групировки обещават хакерски апокалипсис, като освен правителствата основни цели са и банките

09:47 | 21.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация: Twitter</em></p>

Илюстрация: Twitter

Най-големите и популярни хакерски групировки в света - Anonymous и Lulz Security - обявиха, че обединяват усилия, за да осъществят най-масовата акция срещу световните правителства, съобщават международните агенции.

Акцията с наименование "Operation Anti-Security" (Операция антисигурност, б. ред.) има за цел кражбата и последващото публикуване на всякаква чувствителна информация от различни управляващи по света.

Независимо дали са смятани за опасни киберпрестъпници или Робин Худ от интернет, Lulzsec вече доказаха, че не отправят празни предупреждения - спомнете си атаките над Sony, над американския телевизионен канал, над порносайтове и дори сайта на ЦРУ.

"Ще насърчим всяка възможна група, малка или голяма, да открие огън по всяко правителство или агенция, която пресече пътя й", пише в официално изявление от Lulz Security. "Наистина искаме да видим думата AntiSec на всеки правителствен уебсайт, нещо като обезобразяване с графити. Разпространявайте думата AntiSec на длъж и на шир, защото тя ще се помни. За да стане това, се обединяваме с Anonymous и всички останали групи", казват още от организацията. 

Според съобщение в официалния профил на хакерската група в Twitter "анархията е сега". Водещ приоритет на хакерите ще бъде кражбата на класифицирана правителствена информация и кореспонденции. "Основни цели са банките и другите организации от този ранг", пишат още хакерите. "Ако те искат да цензурират прогреса ни, ние ще спрем цензурата с оръдеен огън", пише още в съобщението на Lulz Security. 

Преди две седмици военният алианс НАТО  заклейми действията на  Anonymous в официална позиция, в която се казва, че ако атаките продължат, ще бъдат предприети контрамерки, в групата ще бъдат инфилтрирани тайни агенти и нарушителите ще понесат пълната отговорност за действията си.

Хакерите реагираха мълниеносно - Anonymous са разпространили обръщение, в което се казва: „Не допускайте грешката да предизвикате Anonymous! Не допускайте грешката да повярвате, че е възможно да бъде обезглавена змия без глава. Ако отрежете главата на Хидра, десет нови ще израснат на нейното място. Ако заловите един представител на Anonymous, неговото място ще бъде заето от десет нови членове.”

Малко преди обявяването на война на "подтисниците в интернет", Lulzsec се опита да оправдае досегашните действия на групировката в отворено писмо. С хаковете те са си спечелили не само много приятели, но и врагове, и те съзнавали това. Обвиняват ги, че с действията си само причиняват повече репресии и забрани за интренет потребителите вместо да им помагат. В действителност обаче атаките им разкриват и дупки в сигурността, така че от тях все пак има полза. 

Други хакери биха работили тайно и биха продали данните на потребителите - нещо, което Lulzsec никога не би направил, се казва още в съобщението. Пример са попадналите в техни ръце 200 000 данни за потребителите на шутера Brink, които не са били публикувани. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още