IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft стъпва на първия си чуждестранен пазар

Конкурентът на Uber избра да направи първата си крачка в Торонто

11:12 | 13.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за споделено пътуване Lyft пусна своята услуга и в Торонто, с което направи първата си стъпка в битката срещу далеч по-голямата Uber Technologies извън САЩ, предава Ройтерс.

Lyft се представя като по-приятната версия на Uber. Последната от своя страна се сблъсква с разследвания от правителствата по целия свят, включително и в Канада, във връзка с огромния пробив в системите ѝ през 2016 г.

Uber е критикувана за лошото си отношение към регулациите и е обвинена в кражба на търговска тайна.

“Това е монументален ден за Lyft”, коментира генералният мениджър в Торонто Тим Хютън. “Пътниците искат друга опция и шофьорите знаят, че Lyft залага на грижата за своята общност от шофьори и искат подобно преживяване”.

Хютън твърди, че повече от 50 хил. души в Торонто, най-големият град в Канада, са свалили приложението на Lyft тази година, но отказа да каже колко шофьори са се включили, преди да отбележи, че са над 100.

Uber твърди, че има 32 хил. шофьори в Торонто.

“Ангажирани сме с това да се уверим, че имаме точния брой шофьори, за да отговорим на търсенето, което виждаме на пазара”, посочва Хютън.

Той отказва да коментира дали компанията планира да пусне услугата си и в други канадски градове. Lyft ще плаща на водачите в Торонто между 75 и 80% от сумата, идваща от клиентите, твърди Хютън.

Uber, която оперира в Канада от 5 години, твърди, че приветства конкуренцията, която може да насърчи използването на повече мобилни споделени услуги за превоз.

Lyft набра 1 млрд. долара през октомври в рамките на кръг на финансиране, воден от Capital G - фонд на Alphabet, а през септември нае екип, който да я консултира за първично публично предлагане. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още