IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магазините на Apple в САЩ остават затворени до май

Остават в сила възможностите за работа от вкъщи на служителите

11:05 | 03.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Американският технологичен концерн Apple е заявил на служителите си, че магазините му в Съединените щати ще останат затворени, а процедурите за работа от вкъщи ще бъдат в сила до края на май заради пандемията на Covid-19, пише Bloomberg.

В обръщение към служителите старши вицепрезидентът по търговията на дребно Дидре О‘Браян посочва, че компанията очаква „гъвкавите работни уговорки да останат в сила за всички офиси, а всички търговски обекти ще останат затворени до началото на май“.

По думите ѝ Apple “продължава да следи местните условия за всяка една от локациите на компанията на дневна база“. Освен това компанията ще взема „решения за отваряне отново на базата на задълбочен, внимателен преглед и новите насоки на местните власти и експерти в областта на общественото здраве“.

Компанията „работи по възможности да се увери, че родителите имат подкрепата и гъвкавостта да нагласят графика си, както е необходимо“, гласи още бележката до служителите. О‘Браян допълва, че Apple е наясно, че „много родители балансират между домашното училище и работата“ и насърчава служителите да са открити с мениджмънта по отношение на предизвикателствата, които срещат.

Преди това О‘Браян е казал на екипите, че някои магазини извън Съединените щати ще отворят врати още в първата половина на април. В последното си обръщение О‘Браян коментира, че управленският екип на компанията се среща ежедневно и отблизо координира всичко с екипите на фирмата.

Базираният в Купертино, Калифорния, технологичен гигант има 270 магазина в САЩ, които са част от общо 458 магазина, с които разполага извън Китай, Тайван и Хонконг, където затвори през март, за да помогне за овладяване разпространението на коронавируса.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още