IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Дел: Щастлив съм, че се срещнах с президента Тръмп

Основателят на Dell Technologies твърди, че е необходимо шефовете на компании да влияят на решенията на политическите лидери

17:55 | 07.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп влезе в спорове с бизнес лидери от цялата страна, но основателят на Dell Technologies Майкъл Дел заяви, че е доволен от това, че е общувал с Белия дом, както и че е важно „да има място на масата“, пише Bloomberg.

Дел, който е и главен изпълнителен директор на компанията, беше част от консултативния съвет на президента по въпросите на бизнеса и политиката, преди разпускането му миналия месец. Сега Дел коментира, че е използвал възможността да влезе в спор с Белия дом относно данъчното облагане на продажбите на местните компании и вноса.

„До всички, които ми казаха: „О, не трябваше да ходиш и да се срещаш с президента“ - Е, щастлив съм, че отидох и се видях с президента, защото му казвах, че смятам, че това е лоша идея“, коментира Дел в интервю за Bloomberg Television. “Ще продължим да ходим и да говорим, независимо кой е на поста, защото смятам, че това е наша отговорност“.

Въпреки че Дел твърди, че предложението вероятно няма да успее, той допълва, че е важно да има възможност да се влияе на политическите лидери. Изпълнителният директор на Dell допълни, че и в миналото се е срещал с президентите на САЩ.

Тръмп стана обект на критики миналия месец след коментарите му във връзка с насилствената демонстрация в Шарлотсвил, Вирджиния. Някои от главните изпълнителни директори на американски компании започнаха да се оттеглят от консултативните съвети на държавния глава и той беше принуден да разпусне групите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още