Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Майкъл Ву: За младите криптовалутите ще бъдат естествено решение

При съхранението на криптоактивите е важно да бъдат защитени с подходящи депозити, съветва съоснователят на платформата Amber Group

Майкъл Ву: За младите криптовалутите ще бъдат естествено решение

Снимка: Pixabay

Младите поколения, като милениалите (поколението на родените от началото на 80-те до средата на 90-те - бел. ред.), са дигитални още по рождение. Ние се придвижваме към дигитален свят. В такъв един свят криптофинансите ще се приемат като нещо нормално. Това мнение изрази в Bloomberg TV Bulgaria Интервю Майкъл Ву, съосновател на платформата Amber Group.

„Младото поколение поема щафетата в нашето обществото, критовалутите ще бъдат натурално решение за изискванията на дигиталния свят", убеден е той.

Майкъл Ву напомни, че през 2020-та видяхме как институциите навлязоха на криптопазара и започнаха да приемат блокчейн проектите на сериозно.

„Мисля че този тренд не може да бъде обърнат и според мен криптовалутите ще станат още по-широко възприемани. Експертът прогнозира, че криптовалутите вече се приемат като клас актив и тяхното приемане от широката публика ще се случва дори още по-бързо от сега нататък.

Още по темата

Според него за все повече хора биткойнът не е просто дигитално злато или средство за съхранение на стойност. Криптовалутите като финансова технология имат много голяма стойност.

По думите му децентрализираните финанси са доста силна иновация, която решава много от проблемите, които традиционните финансови институции не успяваха да решат.

Майкъл Ву посочи, че след направен депозит на криптовалути за по-дълго, например за шест месеца или за една година, лихвеният процент за биткойн, етер е около 6-7 процента на годишна база.

Той разказа и за процеса по съхраняване на депозираните криптовалути.

„Съхраняването е много важен елемент в криптосвета, защото всички искаме активите ни да бъдат защитени", съветва експертът. „Важното е да имаме много добър план за попечителство с диверсификация на съхранителите“, посочи той.

Майкъл Ву потвърди, че Amber Group работи с много и различни партньори за съхраняването като Coinbase Custody.

Как от институционални клиенти платформата се ориентира към индивидуални потребители? Как се купува биткойн под пазарната цена? По какъв начин се диверсифицира портфейл с криптовалути? Какви са макротрендовете в блокчейн технологиите? Колко е важен опитът в традиционните финанси и как се привличат нови клиенти?

Материалът не е повод за вземане на инвестиционно решение!

Целия разговор вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Apple TV+ твърди, че има под 20 млн. абонати, за да плаща по-малко на работници