Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Мариса Майер се завръща като съосновател на стартъп

Бившият главен изпълнителен директор на Yahoo работи над софтуер за организиране на контактите

Мариса Майер се завръща като съосновател на стартъп

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Бившият главен изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер обяви появата на Sunshine - стартъп за потребителски софтуер, който пуска приложение за организиране на контактите, ползващо изкуствен интелект, пише CNBC.

Sunshine е първото начинание на Майер и завръщането ѝ под светлината на прожекторите, след като тя се оттегли от поста си в Yahoo след продажбата на компанията на Verizon за 4,48 млрд. долара през 2017 г.

Софтуерът на Sunshine ползва изкуственият интелект, за да намира и обединява повтарящи се контакти, да запълва незавършена информация и непрекъсно да поддържа данните актуални. Приложението се интегрира с iOS Contacts, както и с Gmail, като ще бъде безплатно за всички потребители на мобилната операционна система iOS с покана.

„Идеята е, че Sunshine Contacts на практика се превръща в мозъка, който управлява контактите ви“, коментира Майер. „Според нас Concacts трябва да е живо, променящо се нещо“.

Още по темата

Приложението е разработено така, че лесно да можете да споделяте контакти с други хора.

За Майер работата по потребителко приложение е връщане във форма. Майер изгради репутацията си на продуктов лидер в технологичната индустрия по време на работата си в Google.

Именно там през 2003 г. тя среща Енрике Муньос Торес, който сега е съосновател на Sunshine. Двамата са работили заедно по редица проекти, включително iGoogle – сега неизползван продукт на Google.

Торес и Майер започнали да обсъждат идеята за създаването на Sunshine в последната си година в Yahoo, където също са работили заедно, твърди тя. По това време решили, че идеята не е достатъчно добра, но може да по-късен етап да проработи.

В крайна сметка Майер и Торес напускат Yahoo при завършването на придобиването от Verizon през юни 2017 г.

„Седем месеца по-късно Енрике ми се обади, събрахме се и той каза: ‚Все още се вълнувам от това да създадем тази компания, за която говорихме преди година‘, а аз отговорих: „Аз също“, припомня си Майер.

Двамата работят по Sunshine от 2018 г. Компанията е базирана в Пало Алто, Калифорния, и е набрала 20 млн. долара от външни и вътрешни инвеститори, включително Felicis Ventures, Unusual Ventures и WIN Ventures.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Samsung прави почти козметични промени в мениджмънта си