Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Марк Бениоф: С над 300 компании ще засадим 1 трлн. дървета

Планът на новата инициатива е целта да бъде изпълнена до края на десетилетието

Марк Бениоф: С над 300 компании ще засадим 1 трлн. дървета

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Salesforce Марк Бениоф обяви, че над 300 компании са се присъединили към последната му инициатива за засаждането на 1 трлн. дървета до края на десетилетието, пише CNBC.

"Никой не е против дърветата“, коментира той в интервю на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

Не е ясно какви отговорности, ако имат такива, ще поемат включилите си в инициативата.

1t.org беше обявена на Световния икономически форум тази седмица, за да получи правителствена и корпоративна подкрепа за Trilion Trees Campaign, която се надява да засади, възстанови или запази 1 трлн. дървета до 2050 г. . Инициативата се надява да постигне тази цел до края на това десетилетие.

Още по темата

"Смятам, че всеки осъзнава, че има платенарна спешност и ние трябва да направим промени, а бизнесът е най-добрата платформа за промяна“, обясни Бениоф. „Ако попитате каква е темата тук в Давос, имаше много говорене за това какво можем да направим, за да подобрим състоянието на света“.

Бениоф и съпругата му Лин ще предоставят на платформата първоначалната финансова подкрепа, но размерът на сумата не е разкрит.

По думите на Бениоф допълнителните дървета ще смекчат последиците от климатичните промени. Веднага след обявяването на новината за инициативата президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че американското правителство ще я подкрепи.

„Китайското правителство също я подкрепя. Европейските правителства я подкрепят“, обясни Бениоф. „Президентът на Колумбия обяви, че я подкрепя, а и над 300 компании излязоха тук в Давос, за да кажат, че ще участват“.

Екоактивистката Грета Тунберг критикува инициативата в речта си на Световния икономически форум, заявявайки, че това не е достатъчно за борба с измененията в климата. По думите ѝ засаждането на дървета, „разбира се, е много добро“, но не е достатъчно за постигане на целите.


 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

1
 
0
 
4
Императорът до: Един Българин
преди 2 месеца
Щом иди0тчето е право - защо то и неговите приятелчета не боцкат дървенца? И да ги поливат, както казва Червенков. Откъде-накъде само частните компании? Ония, дето врещят по протести, първи да хващат лопатите !!! Тя грета не знае откъде се държи лопатата, ама ще се научи.
3
 
3
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
То саденето на дървета не е панацея. Първо - къде 1 Трлн? Това е огромна площ. Трябва тия дървета да се поливат и т.н. Ако планът е бодваш, отчиташ и продължаваш напред - нищо няма да се постигне.
0
 
4
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
сади и не се хвали.... пак използвате случая за ПР!
3
 
5
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Грета е права. Правете велоалеи, метра. оплете се ефективно, изолация на сгради трябва не с подписи на 100% от живущите а тези, които нямат десеторни данъци и това е....

Още от Новини
Технологичното лоби в ЕС настоява за подкрепа на стартъпите