IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Рандолф вярва, че Netflix ще запази позициите си

Съоснователят на компанията приветства конкуренцията и гледа положително на това развитие на пазара

17:33 | 18.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Съоснователят на Netflix Марк Рандолф заяви, че гледа положително на нарастващата конкуренция на пазара на видео стрийминг, пише CNBC.

„Като потребител на телевизия и филми харесвам това, което се случва“, посочва Рандолф, който напуска Netflix през 2003 г. „Аз гледам не само Netflix. Радвам се на факта, че има множество компании, създаващи съдържание. Смятам, че това е чудесно за потребителите“.

Т. нар. стрийминг войни се засилиха през последните седмици след новините, че услугата Apple TV+ ще бъде пусната на 1 ноември. Платформата на Apple ще дебютира само две седмици преди тази на Walt Disney.

Във вторник NBCUniversal пък разкри, че нейната стрийминг услуга ще се казва Peacock и ще бъде пусната през април.

Тези нови играчи ще се присъединят към една среда, в която вече се намират сериозни предложения като Hulu, Netflix и Prime Video на Amazon.

Развитието на ситуацията накара мнозина да се чудят дали пазарът може да поддържа толкова различни услуги, за които потребителите ще имат различни месечни абонаменти.

„Надявам се, че има много място“ за всички тези услуги, коментира Рандолф.

Запитан за стратегията на Netflix да запази своето влияние на пазара на стрийминг, той посочва, че не е подходящият човек да обсъжда тактиките на компанията. Но Рандолф, който все още притежава акции в Netflix, твърди, че е уверен, че компанията ще успее да продължи да расте дори и при по-голяма конкуренция.

„Не знам какво е подготвила Netflix, но знам, че е особено добре позиционирана да свърши добра работа през следващите няколко години“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още