IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мартин Кадинов: Пазарът на електронни спортове у нас расте

Очаква се в глобален план той ще достигне 700 млн. долара през 2017 г.

18:40 | 05.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Мартин Кадинов: Пазарът на електронни спортове у нас расте

Пазарът на електронни спортове се радва на по-голям подем в България и по целия свят в последните 3-4 години, а прогнозите сочат, че в глобален план той ще достигне 700 млн. долара през тази година и ще премине границата от 1 млрд. долара през следващата. Това коментира в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Мартин Кадинов, регионален мениджър на ESL за Югоизточна Европа.

По думите му електронните спортове са популярни и в България.

„У нас има може би около 300-400 хил. души, които знаят какво са електронните спортове и се интересуват от тях“, обясни той. И все пак за българския пазар все още няма проучвания. Засега пазарът все още е малък, но самият Кадинов очаква той да се разрасне значително в следващите години.

По думите му могат да се очакват сериозни промени в този пазар.

„Електронните спортове имат предимството да са на върха на технологичните развития, така че ги очакват много иновации в скоро бъдеще“, коментира той.

Всъщност с времето игрите са се превърнали от продукт в услуга. Поради този факт издателите на игри имат необходимостта хората да играят по-често. Това се дължи на факта, че компаниите предоставят игрите безплатно и монетизират на по-късен етап, твърди Кадинов.

Според него аудиторията, която се интересува от електронни спортове, е много различна от закостенялата представа за геймъра. Реалният профил на ентусиастита в сферата на електронните спортове е на човек, който е добре образован, технологично адекватен и добре владеещ английски език.

Мартин Кадинов твърди, че осъзнаването на всичко това е особено важно за бизнеса, тъй като електронните спортове са добър канал за реклама. Но за да се случи всичко това, на първо време са необходими реални проучвания за страната.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още