IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mastercard очаква по-големи годишни разходи от предварителните планове

Компанията инвестира повече в дигитални продукти и сигурност

21:49 | 26.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Mastercard успя да надмине очакванията за печалбата ѝ за второто тримесечие, но компанията за разплащания повиши прогнозата за годишните си разходи, което изпрати цената на акциите ѝ с 3% надолу преди старта на търговията в САЩ, предава Ройтерс.

Сега фирмата очаква оперативните разходи да нараснат с около 16-18% през годината в сравнение с предходната прогноза за около 14-15%.

Оперативните разходи на Mastercard са нараснали с 23,5% до 1,73 млрд. долара през второто тримесечие, което завърши на 30 юни, докато компанията продължава да инвестира в сигурност и дигитални продукти.

Mastecard, която обработва над 65 хил. трансакции в минута, твърди, че брутните доларови обеми са нараснали с 15,3% до 1,48 трлн. долара през тримесечието. САЩ, който е най-големият пазар на компанията, е донесъл около 30% от сумата.

Обемите, реализирани зад граница – стойността на трансакциите, направени от картодържатели в чужбина, са се увеличили с 23,6% на база щатски долар.

Нетната печалба е скочила с 33 на сто до 1,57 млрд. долара, или 1,50 долара на акция, през тримесечието, завършило на 30 юни.

На коригирана база компанията е спечелила по 1,66 долара на акция, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 1,53 долара, посочва Thomson Reuters I/B/E/S.

Общите приходи са скочили с 20% до 3,67 млрд. долара, изпреварвайки очакваните 3,65 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още